«Ο ρόλος της σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί» είπε στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας, αναφερόμενη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του πολίτη από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

«Ο ρόλος της αστυνομίας σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί. Αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε, όχι μόνο χθες στον άγριο ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη αλλά δεν τον είδαμε και στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στην Κέρκυρα και σε πολλές άλλες περιοχές. Σε διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα, σε ξυλοδαρμούς ακόμη και δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά» τόνισε.

«Είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη γιατί πριονίζει και άλλο αυτή την ευαίσθητη ισορροπία στη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην αστυνομία και τον πολίτη. Πρέπει, λοιπόν, το Υπουργείο να δράσει και ακαριαία και ουσιαστικά και να οριοθετήσει τις δράσεις των αστυνομικών» πρόσθεσε η δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1. «Αναρωτιέμαι τι έχει συμβεί με την επιτροπή διερεύνησης της αστυνομικής βίας. Είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019, κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον πόρισμα για τις δράσεις της Αστυνομίας τον Μάιοτου 2020 το οποίο δεν ελήφθη ποτέ υπόψιν και έδειχνε ότι ο πολίτης είναι πλήρως ανυπεράσπιστος απέναντι σε οτιδήποτε δηλώσει η αστυνομία ως γεγονός», ανάφερε.

«Πρέπει στο εξής η αστυνομία να αποκτήσει τον επαγγελματισμό που πρέπει, να κάνει σωστά δηλαδή τη δουλειά της για να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της με τον πολίτη», κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.