Έπειτα από 10 εβδομαδιαία επεισόδια, η μίνι σειρά του δικτύου Showtime, Your Honor ολοκληρώθηκε.

Τηρώντας το τυπικό ραντεβού μας, μετά το Review πρεμιέρας είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις συνολικές εντυπώσεις μας από τη σεζόν.

Υπόθεση

Ο χήρος Michael Desiato (Bryan Cranston) είναι ένας από τους πιο ευυπόληπτους δικαστές της Ν. Ορλεάνης. Συχνά, βλέπουμε να χρησιμοποιεί περίεργες μεθόδους στην εργασία του, ώστε να είναι αδέκαστος στην απονομή δικαιοσύνης.

Ώσπου ο μοναχογιός του, Adam (Hunter Doohan), εμπλέκεται σ’ ένα φονικό τροχαίο, αποκαλύπτει την αλήθεια στο πατέρα του και από κει και πέρα ξεκινάνε οι περιπέτειες για το δικαστή μας. Η πλοκή είναι πολύ απλή: Πόσο μακριά θα φτάσει ο Desiato για να προστατεύσει τον γιο του;

Σε δέκα επεισόδια βλέπουμε τον Desiato να προσπαθεί να καλύψει τον Adam, εμπλέκοντας και τον φίλο/κουμπάρο του Charlie (Isiah Whitlock Jr.), ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος. Παράλληλα, βλέπουμε τις αστυνομικές έρευνες και τις κινήσεις της οικογένειας του θύματος, των Baxter.

Eπομένως, ολόκληρη η σειρά είναι για το πώς ο Desiato, ο οποίος παρουσιάζεται εν συντομία ως ένας από τους πιο ενάρετους δικαστές της Νέας Ορλεάνης, εμπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια εξαπάτησης και ψεμάτων.

Eρμηνείες/Χαρακτήρες

Oύσα fan του Cranston, σχεδόν κάθε ερμηνεία του είναι καθηλωτική, ανεξαρτήτως σε τι συμμετέχει. Στη προκειμένη, οφείλουμε να αναρωτηθούμε αν θα βλέπαμε αυτή τη σειρά του Peter Moffat (The Night Of), αν δεν πρωταγωνιστούσε ο Bryan Cranston. «Ίσως, όχι» απαντήσουν κάποιοι θεατές. Ο Cranston κάνει τη συνήθη καλή δουλειά του, στο σημείο που απλά αναρωτιόμαστε τι προετοιμασία κάνει για να αποδώσει μια τόσο έντονα συναισθηματικά ερμηνεία.

Γενικά, η σειρά έχει ένα καλό καστ, με τους Davis and Whitlock να ξεχωρίζουν. Η Amy Landecker, η Margo Martindale και η Lorraine Toussaint εμφανίζονται επίσης σε μικρότερους guest star ρόλους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εντυπώσεις

Ο Bryan Cranston δίνει άλλη μια φορά μια δυνατή ερμηνεία. Ίσως, η ερμηνεία του είναι αυτό που σώζει τη σειρά από το να γίνει κλισέ και βαρετή. Το περιβάλλον γύρω όμως από τον Michael Desiato έχει κάποια εμφανή μειονεκτήματα βέβαια.

Αν και το καστ απαρτίζεται από δυνατά ονόματα, ορισμένοι χαρακτήρες δεν ξεφεύγουν από τους ρόλους- καρικατούρες του είδους. Συχνά, δίνεται εντύπωση ότι ο Moffat έδωσε παραπάνω βαρύτητα στη δημιουργία του πλαισίου, που υποτίθεται ότι δείχνει πώς επηρεάζεται ο Αdam από το θάνατο της μητέρας του.

Αλλά τελικά βλέπουμε πώς επηρεάστηκε ο Desiato, επαγγελματικά και προσωπικά. Βλέπουμε πόσο κοντά είναι πατέρας και γιος, από την ειλικρίνεια του Adam στον Michael. O θάνατος της μητέρας/ συζύγου συνεχίζει και τους επηρεάζει. Παρ’ όλα αυτά, η μεταστροφή του Michael στη «σκοτεινή πλευρά» δεν είναι αρκετά πιστευτή. Σε τεχνικό επίπεδο, και το soundtrack είναι αξιόλογο και η σειρά έχει κάποια ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Tελική Ετυμηγορία

H δραματική σειρά του Showtime τελειώνει, όπως ξεκινάει. Στο Your Honor βλέπουμε τί εστί «Happy Εnd» και «θεία Δίκη» και τι συνέπειες έχουν, ιδιαίτερα για τον πρωταγωνιστή της σειράς, με ένα αρκετά σαιξπηρικό φινάλε. Αν είστε fans του Cranston ή απλά θέλετε να δείτε μια σειρά με αργή εξέλιξη και την θεματική της οικογένειας στο πυρήνα της, τότε αυτή η σειρά είναι για εσάς.