Η νέα σειρά από το κανάλι itv με τίτλο «The Pembrokeshire Murders – Οι Φόνοι στο Πεμπρόκσιρ» έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες με πρωταγωνιστή τον Luke Evans.

Πρόκειται για τον ορισμό της μίνι σειράς με τρία επεισόδια μόλις και η υπόθεσή του βασίζεται σε αληθινά γεγονότα όπου ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας, ανοίγει εκ νέου δυο ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονιών και επιδίδεται σε έναν αγώνα με το χρόνο, λίγο πριν ο διαρρήκτης και πραγματικός δολοφόνος εκτίσει την ποινή του και βγει από τη φυλακή.

Ακολουθούν spoilers

Στην Ουαλία και συγκεκριμένα στην μικρή και ήσυχη πόλη Πεμπρόκσιρ την δεκαετία του 1980 είχαν γίνει κάποιες δολοφονίες που αν και είχαν στοιχεία δεν κατάφεραν να βρουν τον ένοχο ποτέ. Το 2004 ένας αξιωματικός της αστυνομίας που έχει γυρίσει από την θητεία του στο Λονδίνο, ζητά να εξετάσει και να ανοίξει ξανά η υπόθεση της ανεξιχνίαστης δολοφονίας ενός ζευγαριού.

Ψάχνοντας τα στοιχεία παρατηρεί πως ένα από αυτά συνδέεται με τον John Cooper ο οποίος είναι ήδη στην φυλακή για μία δολοφονία και ληστείες. Εφόσον τελικά παίρνει την θετική απάντηση να δημιουργήσει την ειδική ομάδα του πάνω σε αυτό παρατηρούν πως ίσως ο John Cooper να συνδέεται και με άλλες απόπειρες δολοφονίας ακόμη και τον βιασμό μίας 16χρονης πριν χρόνια. Πλέον στο μυαλό του Ντετέκτιβ Steve Wilkins δεν χωράει αμφιβολία πως ο Cooper είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, πράγμα που πρέπει όμως και να αποδείξει.

Ο χρόνος τον πιέζει καθώς ο Cooper σε λίγο καιρό αποφυλακίζεται για όσα είχε κατηγορηθεί και είναι πεπεισμένος πως ένας κατά συρροή δολοφόνος θα ξανά σκοτώσει. Η όλη έρευνα διαδραματίζεται από το 2004 έως το 2011 πράγμα που σημαίνει πως ο επιθεωρητής έχει πλέον και την βοήθεια της επιστήμης και συγκεκριμένα της ανάλυσης του DNA. Αν και βρίσκουν αρκετά στοιχεία δεν μπορούν ακόμη να συνδέσουν τον Cooper με όλα αυτά ώστε να καταδικαστεί ξανά.

Ο καιρός περνά και ο Cooper αποφυλακίζεται καθώς δν έχουν ακόμα το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα συνδέσει όλη την έρευνα. Με βάση μία μαρτυρία πίσω στο 1980 από την δολοφονία του ζευγαριού είχαν ένα σκίτσο και την περιγραφή πως ο ύποπτος φορούσε ένα χακί σορτσάκι. Τελικά αν και με δυσκολία καθώς είχε τροποποιηθεί αρκετά, ο Wilkins καταφέρνει να το βρει και να εντοπίσει πάνω του μία μικρή κηλίδα αίματος όπου σύμφωνα με την ανάλυση DNA ανήκει σε ένα από τις δολοφονίες που δεν είχαν εξιχνιαστεί.

Στην πορεία το συγκεκριμένο ρούχο μαζί με κάποια γάντια και μία κουκούλα, είχαν πληθώρα στοιχείων όπου μέσα από αναλύσεις κατάφεραν να συνδέσουν τον Cooper με όλες τις κατηγορίες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά The Pembrokeshire Murders – Οι Φόνοι στο Πεμπρόκσιρ δεν μπορώ να πω πως ήταν κάτι το αξιοσημείωτο, ούτε πως υποκριτικά ο Evans με ικανοποίησε αν και μου αρέσει αρκετά σαν ηθοποιός. Από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να «κατηγορήσω» κάτι καθώς η σειρά εξελίσσεται σε μόλις τρία επεισόδια.

Σκηνοθετικά εκτός από τα ωραία τοπία της Ουαλίας δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο. Το cast εκτός του Evans που ήταν και ο πρωταγωνιστής, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο με μικρές ωραίες εξαιρέσεις τον ηθοποιό Keith Allen που υποδύεται τον Cooper.

Κλείνοντας αν και όπως έχω δηλώσει πολλές φορές για την προτίμησή μου στις αστυνομικές σειρές, η σειρά «The Pembrokeshire Murders – Οι Φόνοι στο Πεμπρόκσιρ» δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα και πιστεύω σαν υλικό μπορούσαν να το διαχειριστούν καλύτερα μιας και η ιστορία ήταν αληθινή και αρκετά ενδιαφέρουσα. Η σειρά προβάλεται από την COSMOTE TV και όπως είπαμε παραπάνω με μόλις τρία επεισόδια δεν θα χάσετε και τον χρόνο σας.