Άλλο ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ από το Netflix με αρκετό μυστήριο, που καταφέρνει να να θίξει και πολλά κατά την παρουσίασή του.

Μιλάμε για το «Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel – Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil» που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες και βρίσκεται ήδη μέσα στο Ελληνικό τοπ 10 στις σειρές.

Υπόθεση

Κατά συρροή δολοφόνοι και ανεξήγητοι θάνατοι: το ξενοδοχείο Cecil στο κέντρο του Λος Άντζελες έχει τη φήμη του πιο «φονικού» ξενοδοχείου στο ΛΑ. Το τελευταίο κεφάλαιο στη σκοτεινή ιστορία του Cecil αφορά στη μυστηριώδη εξαφάνιση της Ελίζα Λαμ.

Ακολουθούν τα spoilers του lordoftheseries.gr

Ουσιαστικά στο ντοκιμαντέρ ακολουθούμε την υπόθεση εξαφάνισης της Ελίζα Λαμ και μέσα από αυτό μαθαίνουμε και την ιστορία για το Ξενοδοχείο Cecil. Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 2013 όταν και η 19χρονη τότε Ελίζα Λαμ με καταγωγή από τον Καναδά, αποφασίζει να ταξιδέψει μόνη της στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Los Angeles.

Η συμφωνία με τους δικούς της ήταν να τηλεφωνεί κάθε μέρα, πράγμα που γινόταν τις πρώτες ημέρες ώσπου η Ελίζα σταμάτησε να επικοινωνεί με τους δικούς της. Αμέσως όπως ήταν φυσικό ανησύχησαν και μίλησαν με τις τοπικές αρχές οι οποίες ξεκινούν αμέσως τις έρευνες.

Φτάνοντας πολλές φορές σε αδιέξοδο και χωρίς να έχουν σχεδόν κανένα στοιχείο βρίσκουν τελικά από τις κάμερες του ξενοδοχείου την Ελίζα μέσα σε ένα από τα ασανσέρ να συμπεριφέρεται περίεργα και μετά να εξαφανίζεται. Η αστυνομία παρακολουθώντας και τα υπόλοιπα βίντεο είδαν πως η Ελίζα δεν φαίνεται να βγαίνει από το ξενοδοχείο και αρχίζουν τις έρευνες σε όλο το κτήριο να βρουν αν είναι εκεί και κυρίως ζωντανή. Δυστυχώς οι έρευνες δεν οδήγησαν πουθενά και η αστυνομία σκέφτηκε να ανεβάσει το βίντεο δημόσια μήπως την αναγνωρίσει κανείς.

Εκεί κάπου άρχισε να ξεφεύγει το θέμα καθώς ο κόσμος ενθουσιάστηκε από το μυστήριο και έγινε εμμονή σε πολλούς να βρουν τι έχει γίνει η Ελίζα. Παράλληλα το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει και το σκοτεινό παρελθόν του ξενοδοχείου με πάνω από 100 θανάτους όσο λειτουργούσε στο εσωτερικό του. Το ξενοδοχείο Cecil βρίσκεται στο κέντρο του L.A. σε μία από τις πιο κακόφημες περιοχές των Η.Π.Α. και μέσω προγράμματος της πολιτείας μπορούσαν να μείνουν πολλοί άστεγοι ή σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στα δωμάτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ένοικοι του ξενοδοχείου ήταν άστεγοι, αποφυλακισμένοι, χρήστες ναρκωτικών ουσιών ακόμη και κατά συρροή δολοφόνοι που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους ακόμη με τα αίματα από τις δολοφονίες χωρίς κανείς να ρωτάει τι και πως. Ανάμεσά τους και ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους, ο «Night Stalker».

Πίσω στην ιστορία μας η αστυνομία μετά από μέρες δεν μπορεί να βρει την Ελίζα και στο ίντερνετ γινόταν χαμός όπου πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούταν με αυτό και κυρίως οι Web Sleuths που απλοί πολίτες προσπαθούν να εξιχνιάσουν υποθέσεις και δυστυχώς χωρίς να έχουν όλα τα στοιχεία ίσως να καταστρέψουν και άλλες ζωές.

Ξαφνικά στο ξενοδοχείο το σύστημα ύδρευσης παρουσίασε πρόβλημα και ο συντηρητής πήγε στις δεξαμενές νερού να δει το πρόβλημα. Ανοίγοντας μία από αυτές βρήκε το πτώμα της Ελίζα σε προχωρημένη σήψη. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως αυτό το νερό οι ένοικοι το έπιναν, έκαναν μπάνιο και βούρτσιζαν τα δόντια τους.

Μετά από έρευνες τελικά η Ελίζα πέθανε από ατύχημα καθώς μόνη της μπήκε στην δεξαμενή κυνηγημένη από την αρρώστια της την διπολική διαταραχή, όπου σε συνδυασμό με την μη τήρηση της αγωγής της είχε αυτό το αποτέλεσμα.

Η άποψη μας

Πιστέυω το ντοκιμαντέρ εκτός από την ιστορία της εξαφάνισης της Ελίζα, θήγει και το θέμα της «ανθρωποφαγίας» του κόσμου στο ίντερνετ, την πραγματική ζωή πίσω από τα φώτα του Los Angeles αλλά και την ύπουλη σε πολλές περιπτώσεις αρρώστια που λέγετε διπολική διαταραχή.

Σαν ντοκιμαντέρ ήταν αρκετά καλό και ως περιεχόμενο και ως παρουσίαση καθώς σου κρατάει το μυστήριο αρκετά καλά με την έκβαση της ιστορίας. Ένα άλλο θετικό που μπορώ να βρω είναι πως είναι μόλις τέσσερα επεισόδια οπότε δεν χρειάζεται να κουράσει με άχρηστες πληροφορίες, και θίγει όσα θέλει στοχευμένα.

Αν σας αρέσουν παρόμοια ντοκιμαντέρ με μυστήριο θα σας πρότεινα πρώτα να δείτε το «Night Stalker» ή το «The Ripper» που μιλούν βέβαια για κατά συρροή δολοφόνους αλλά όπως είπαμε το μυστήριο καλά κρατεί.