Ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες έχουν συχνά πονοκέφαλο, με το 25,6% να υποφέρει από ημικρανία. Η κεφαλαλγία, όπως ονομάζεται επιστημονικά ο πονοκέφαλος, είναι ένα σύμπτωμα που στις δύσκολες μορφές του είναι βασανιστικό και οδηγεί ουσιαστικά σε μια χρόνια νόσο.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στις 09:00, παρουσιάζονται όλες οι λύσεις στο πρόβλημα του χρόνιου πονοκεφάλου και της ημικρανίας, από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής μέχρι και όλα τα νεώτερα που αφορούν στην φαρμακευτική αλλά και την εναλλακτική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, η εκπομπή θα ασχοληθεί με την επανασύνδεση και πότε αυτή αποτελεί δεύτερη ευκαιρία για τη σχέση ή χαμένο κόπο.

Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν ιδέες για υγιεινά σνακ όταν καθόμαστε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, του tablet, του κομπιούτερ ή του κινητού τηλεφώνου μας και θα απαντηθεί το ερώτημά τι μπορεί να κρύβουν οι συχνές μολύνσεις και φλεγμονές στο στόμα.

Για τα γεύματα στη διατροφή μας έχουμε ακούσει τα πάντα: ότι αρκούν τρία, ότι μαζί με αυτά πρέπει να υπάρχουν και τα σνακ, ότι είναι καλύτερο να έχουμε πολλά μικρά γεύματα ή ότι καλό είναι να παραλείπουμε το βραδινό.

Την αλήθεια για την σημασία των γευμάτων στη διατροφή μας επιχειρεί να αναδείξει η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στις 09:00. Πόσα χρειαζόμαστε τελικά; Τι πρέπει να περιέχουν αυτά και ποια ώρα είναι καλό να καταναλώνονται; Μήπως τελικά είναι καλύτερο να «ακούμε» την πείνα μας και να μην προγραμματίζουμε πότε ακριβώς θα φάμε; Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης φιλοξενεί στο στούντιο την τραγουδίστρια Κέλλυ Κελεκίδου, η οποία μιλάει για τα γεύματα στη δική της διατροφή και πόσο αλλάζουν αυτά ανάλογα με την περίοδο της ζωής της.

Στην ενότητα «Σύμπτωμα» μαθαίνουμε γιατί μουδιάζουμε, στην ενότητα «Πρακτικές Συμβουλές» βλέπουμε εύκολες ασκήσεις για τους πόνους στον αυχένα, τη μέση, τους ώμους και τον καρπό του χεριού και στην ενότητα «Η ζωή αλλιώς» ενημερωνόμαστε για την ιατρική πλευρά του τατουάζ.