Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι από τα φρέσκα πρόσωπα στο ενημερωτικό κομμάτι της τηλεόρασης, παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια δελτία ειδήσεων. Τη φετινή σεζόν πήρε μεταγραφή για το Mega, όπου παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του καναλιού, Παρασκευή με Κυριακή.

Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό Vita για πολλά, μεταξύ αυτών για τη δουλειά της και τη μετακίνησή της στο MEGA, ενώ παραδέχεται πως έχει δεχτεί προτάσεις για να κατέβει στην πολιτική, τις οποίες, όμως, απέρριψε.

Για την απόφασή της να πάει στο Mega, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε: «Νιώθω ότι ήταν κίνηση ματ. Όταν το πήρα απόφαση να κάνω τη μεταγραφή, δεν περίμενα ότι θα ερχόμουν σε ένα τόσο ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Υπάρχει όραμα και επαγγελματισμός. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει τους εργαζομένους, τους δείχνει εμπιστοσύνη και τους σέβεται απόλυτα. Έτσι νιώθουμε τη σιγουριά να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας και να πηγαίνουμε μπροστά».

Για το τι δεν χωράει στο δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε: «Στο δελτίο του Mega, όπως και σε κάθε δελτίο, δεν πρέπει να χωράει λαϊκισμός – που τον πληρώσαμε ως κοινωνία ακριβά τα προηγούμενα χρόνια –, δημαγωγία, κραυγές, υπερβολές, κιτρινισμοί, αλλά ούτε και σοβαροφάνεια».

Για το πότε ένας δημοσιογράφος γίνεται καλύτερος, τόνισε: «Όταν δεν χαϊδεύει αφτιά και λέει “αντιδημοφιλείς” αλήθειες».

Στη συνέντευξη παραδέχτηκε πως της έχουν γίνει πολιτικές προτάσεις που απέρριψε για χάρη της δημοσιογραφίας.

«Ισχύει. Όμως κάθε φορά υπερισχύει η σκέψη μου πως η δουλειά του δημοσιογράφου, πέρα από συναρπαστική, μπορεί να είναι χρήσιμη όταν ασκείται με συνέπεια. Έχεις την αίσθηση – ακόμα κι αν κάποιες φορές είναι ψευδαίσθηση – πως μπορείς να επηρεάσεις κάποιον προς τη σωστή κατεύθυνση, να του πεις την αλήθεια, να τον κάνεις να κλείσει τα αφτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, ο οποίος δυστυχώς κυριαρχεί στην πολιτική. Δεν θα μπορούσα, ας πούμε, να στηρίξω μια θέση που δεν πιστεύω. Ως δημοσιογράφος έχω αυτή την ελευθερία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κατερίνας Παναγοπούλου στο περιοδικό Vita