Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες στη νέα σειρα του Alpha, «Αγγελική» κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια. Και αν οι άνδρες και κυρίως τα δύο αδέλφια Πάνος Αργυρός (Ιωάννης Παπαζήσης) και Δημήτρης Αργυρός (Πάνος Βλάχος) κάνουν «θραύση», δεν πάνε πίσω και οι γυναίκες της σειράς.

Μάλιστα, οι τρεις γυναίκες της οικογένειας Αργυρού είναι κι αυτές που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και κάνουν τις δικές τους κινήσεις στην οικογενειακή σκακιέρα. Η πεθερά Φιλαρέτη Κομνηνού και οι νύφες Νάντια Μπουλέ και Δήμητρα Σιγάλα έχουν σχέσεις… στο κόκκινο!

Φιλαρέτη Κομνηνού:  Σιδερένια γροθιά κρυμμένη σε βελούδινο γάντι

Μια από σπουδαιότερες ηθοποιούς μας, η Φιλαρέτη Κομνηνού, μετά από δεκάχρονη απουσία επέστρεψε στην τηλεόραση. Με την πείρα και την υποκριτική της δεινότητα έχει δημιουργήσει έναν χαρακτήρα πολυσύνθετο, με διαφορετικές πτυχές  που έχει «γράψει» ήδη στη μικρή οθόνη: δυναμική για το καλό της επιχείρησης, «βράχος» στο πλευρό των γιων της τους οποίους λατρεύει, δυνατή όταν χρειάζεται αλλά και αδύναμη  μπροστά στην ασθένεια.

Η Αθηνά Αργυρού είναι η κεφαλή της οικογένειας Αργυρού, η απόλυτη μητριάρχης. Θέλει να τα γνωρίζει και να τα ελέγχει όλα. Με σιδερένια γροθιά, ενίοτε κρυμμένη σε βελούδινο γάντι διοικεί και ορίζει την εταιρεία αλλά και τις ζωές των γύρω της. Έτοιμη για όλα προκειμένου να υπερασπιστεί το όνομα της οικογένειας και των γιων της. Μερικές φορές χωρίς να ενδιαφέρεται κατά πόσον αυτό είναι δίκαιο ή άδικο.

Δήμητρα Σιγάλα:  Η ήρεμη δύναμη

Με φινέτσα και class η Δήμητρα Σιγάλα υποδύεται τη Σοφία Αθανασίου, μια νέα κι όμορφη γυναίκα που έχει επιλέξει να είναι μια αφοσιωμένη σύζυγος για τον Παύλο Αργυρό  και στοργική μητέρα για τα δυο παιδιά τους. Αγωνίζεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι  και είναι έτοιμη να ρίξει στον εαυτό της το φταίξιμο όταν κάτι στραβώνει. Ανθίζει όταν ο Παύλος (Ιωάννης Παπαζήσης) δείχνει ότι την αγαπά και επιζητά αδιάκοπα την αποδοχή από την σκληρή και απαιτητική πεθερά της –η οποία την μειώνει και την απαξιώνει συνεχώς.

Η Σοφία κάνει πολλές και δυσβάσταχτες υποχωρήσεις, είναι δοτική, δεν είναι εγωίστρια, δε διεκδικεί αλλά παρατηρεί και αντιλαμβάνεται πολλά. Γι’ αυτό και όταν μαθαίνει ότι ο άντρας της την απατά για δεύτερη φορά, θα τα γκρεμίσει όλα. Η διάλυση του γάμου της θα σημάνει και την διάλυση της ζωής της ή μήπως μακριά από την χειριστική οικογένεια Αργυρού θα μπορέσει να βρει τον πραγματικό της εαυτό; Θα καταφέρει άραγε μέσα από την καταιγίδα να βγει πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη;

Νάντια Μπουλέ: Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα –ίντριγκα, πάθος, χρήμα

Η Νάντια Μπουλέ , στην πρώτη της  εμφάνιση σε  τηλεοπτική σειρά, γίνεται μια γυναίκα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα «θέλω» της  που είναι ο Παύλος (Ιωάννης Παπαζήσης), με τον οποίο έχουν μια πολύ έντονα σεξουαλική σχέση στην οποία υπάρχει πολύ πάθος και στην αγάπη και τη σιγουριά που νιώθει πλάι στον Στέφανο (Γιώργος Χρυσοστόμου). Πρώτη στην ίντριγκα, το ψέμα και την απιστία, η Τζένη Χανδρινού, η μέλλουσα σύζυγος του Στέφανου, είναι μια γυναίκα γοητευτική και σέξυ, κληρονόμος σημαντικής περιουσίας, μοντέρνα και κομψή, δραστήρια κι επικοινωνιακή.

Η Τζένη είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της στην ιεραρχία της οικογένειας Αργυρού, πάντα με την υποστήριξη της πεθεράς της, Αθηνάς που την εκτιμά και τη συμπαθεί γιατί αποτελεί μία σύζυγο –τρόπαιο για το γιο της και ενίσχυση για την οικογενειακή επιχείρηση. Δε γνωρίζει όμως ότι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περιουσία αλλά πολλά χρέη, απαιτήσεις και παράνομες δραστηριότητες. Όπως δεν γνωρίζει και άλλα σκοτεινά μυστικά της μέλλουσας νύφης της, τα οποία μόλις αποκαλυφθούν θα τους συνταράξουν όλους και θα ραγίσουν την ήδη εύθραυστη ισορροπία της άψογης οικογενειακής βιτρίνας…