Ένα τραγούδι του σπουδαίου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον Γιώργο Θεοφάνους στο πλατό του X-Factor.

Οι Liak and the Cover προσπάθησαν να κερδίσουν την κριτική επιτροπή και να παραμείνουν στον διαγωνισμό επιλέγοντας ένα τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αν και τα σχόλια που απέσπασε το συγκρότημα για την ερμηνεία του ήταν θετικά, μια απρόσμενη λεκτική διαμάχη ξέσπασε.

«Θα πω κάτι που πιθανόν 99 στους 100 δεν το ξέρουν. Θυμάστε πως ξεκινάει το τραγούδι. Με τον Λαυρέντη γνωριζόμασταν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, προσθέτοντας. «Παλαιότερα όταν άκουσα ότι το τραγούδι είναι από τον Λαυρέντη, δεν τόλμησα να του το πω γιατί ντρεπόμουν, δεν ήθελα. Υπάρχει ένα τραγούδι πριν βγει αυτό που είναι ακριβώς το ίδιο, ίδιες νότες απλώς το ξένο ήταν παιγμένο λίγο πιο γρήγορα. Είναι το ίδιο πράγμα» ανέφερε ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

Ο Γιώργος Θεοφάνους τότε πήρε τον λόγο και ρώτησε: «Να προστατεύσω λίγο τον συνάδελφο παρ’ ότι δεν είναι μαζί μας. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό ποιος είναι;»

«Εγκυκλοπαιδικός» του απάντησε ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Γ. Θεοφάνους: Μα είναι εγκυκλοπαιδικός το να δίνουμε τον άνθρωπο στον αέρα ότι, ξέρεις, η εισαγωγή του είναι κλεμμένη από κάποιον άλλον;

M.Tσαουσόπουλος.: Είπα εγώ την λέξη κλεμμένη; Δεν είπα κλεμμένη.

Γ.Θεοφάνους.: Τι είπες; Να το στρογγυλέψουμε λίγο γιατί είναι…

M.Tσαουσόπουλος.: Δεν θέλει στρογγύλεμα γιατί δεν είπα κάτι αιχμηρό. Να σας πω, επίσης, εάν δεν το ξέρετε πως πριν 7-8 χρόνια που πήγαν τον Μικ Τζάγκερ σε δικαστήριο γιατί έμοιαζε ένα τραγούδι του με κάποιο άλλο.

Γ.Θεοφάνους.: Μιχάλη μου και εμένα με πήγαν σε δικαστήριο και εγώ έχω πάει άλλους σε δικαστήριο. Οι νότες είναι κοντά.