Για να παραμείνει στην κεφαλή του ανταγωνισμού και να συνεχίσει να μαγνητίζει σκηνοθέτες και παραγωγούς πρώτης γραμμής, το Netflix πρέπει να σκέφτεται συνεχώς δημιουργικά.

Κι έτσι προγραμματίζει τώρα να δίνει κάποιου είδους χρηματικό μπόνους σε εκείνους τους δημιουργούς οι ταινίες των οποίων είτε τα πάνε περίφημα στην πλατφόρμα του (ή τους κινηματογράφους) είτε μαζεύουν το ένα βραβείο πίσω από το άλλο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Bloomberg, το Netflix φλερτάρει πολύ με αυτή την ιδέα, ώστε να αποτρέψει τους δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί του να αναζητούν αλλού πηγές χρηματοδότησης.

Για την ώρα, η ιδέα συζητείται εσωτερικά, καθώς θα είναι μια αρκετά δαπανηρή στρατηγική για το streaming κανάλι, μιας και ως τώρα καλύπτει εξολοκλήρου την παραγωγή και πληρώνει συγκεκριμένα ποσά στους σκηνοθέτες. Χρυσά ποσά, καμία αμφιβολία.

Εκεί που το παραδοσιακό Χόλιγουντ δουλεύει διαφορετικά δηλαδή, αποδίδοντας στους δημιουργούς και ένα ποσοστό από την εμπορική πορεία της ταινίας, πέρα από την προσυμφωνημένη αμοιβή τους. Το Netflix δεν τα χρειάζεται αυτά, καθώς οι επιταγές που κόβει στους σκηνοθέτες παραείναι ανταγωνιστικές με ό,τι τους δίνει το Χόλιγουντ και συχνά μάλιστα πολύ υψηλότερες.

Φαίνεται πάντως πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα για να κρατήσει τους δημιουργούς πρώτης γραμμής στην πλατφόρμα του και να φλερτάρει και με τους άλλους, καθώς ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται…