Τον Τσακ Λόρι τον ξέρετε, είναι ο δημιουργός των λατρεμένων σειρών «Two and a Half Men» και «The Big Bang Theory».

Πέρυσι λοιπόν κατέβασε στο Netflix τη νέα του δουλειά, τη «Μέθοδο Κομίνσκι»,

μια κωμική σειρά με τους Μάικλ Ντάγκλας και Άλαν Άρκιν που παρά το γεγονός ότι σάρωσε τα βραβεία, στη χώρα μας πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Παλιές καραβάνες της υποκριτικής, οι Ντάγκλας και Άρκιν παίζουν δυο μακροχρόνιους φίλους από το Λος Άντζελες που βλέπουν τα σώματά τους να τους προδίδουν καθώς μεγαλώνουν. Όπως και στην πραγματική τους ζωή δηλαδή.

Η σειρά του Τσακ Λόρι προτάθηκε για 3 Emmy και απέσπασε Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Τηλεοπτικής Κωμωδίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου, καθώς άρεσε και μάλιστα πολύ.

Στις 26 Οκτωβρίου η «Μέθοδος Κομίνσκι» ξαναχτυπά με τη δεύτερη σεζόν της, φέρνοντας ξανά στις οθόνες μας τον δάσκαλο υποκριτικής Σάντι Κομίνσκι και τον κολλητό του φίλο Νόρμαν Νιουλάντερ να φιλοσοφούν με τα της ζωής και τις περιπέτειες της τρίτης ηλικίας.

Ο Σάντι είναι ένας γερασμένος ηθοποιός που μεταλαμπαδεύει πλέον τις υποκριτικές του γνώσεις στα νιάτα, ενώ ο Νόρμαν ήταν ο ατζέντης του και επί σειρά ετών φίλος του, ο οποίος έχει χάσει μόλις τη γυναίκα του.

Χιουμοριστική παρά απαισιόδοξη, η σειρά με τους δυο οσκαρικούς ηθοποιούς αποθεώθηκε σε άλλες γωνιές του κόσμου, καθώς η σεναριακή μεγαλοφυΐα του Λόρι αποκαλύπτεται και εδώ και μάλιστα σε γενναίες δόσεις. Το να γερνάς κάποιες φορές είναι αστείο. Άλλοτε πάλι καλό είναι να ξορκίζεις τον χρόνο και να κάνεις πως τίποτα δεν συμβαίνει.

Υπαρξιακή και ευαίσθητη, γλυκιά και πικρή ταυτοχρόνως, ήταν μια άλλη σειρά από αυτές που σπανίως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Χωρίς αναισθητικό και χωρίς εξωραϊσμό, έτσι κάπως είναι τα γηρατειά…