Εικόνα διάλυσης και καταστροφής επικρατεί στα γραφεία της Athens Voice μετά από επίθεση του Ρουβίκωνα σήμερα (04.07.2019) το μεσημέρι. Τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν με λοστούς γραφεία, καρέκλες και βιβλιοθήκες ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsbeast.gr, πέταξαν παντού μαύρη μπογιά.

Τα γραφεία μοιάζουν λεηλατημένα ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα γραφεία σπάζοντας τα με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

NΔ για επίθεση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίθεση στην Athens Voice

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος