Στις τηλεοπτικές επάλξεις με το «Αλ Τσαντίρι» του επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος, μέσα από τη συχνότητα του Open TV. Ο Λαζόπουλος, λίγo πριν την πρεμιέρα μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιες θα είναι οι αλλαγές στο νέο «Αλ Τσαντίρι».

«Μετά από μία απουσία δύο ετών νομίζω ότι ο καθένας είναι σε μία άλλη φάση. Νομίζω ότι αυτή η φάση θα καταγραφεί,  η διάθεσή μου στο τώρα. Δεν έχω υπολογίσει τι θα κάνω. Έχω στο κεφάλι μου ότι πρέπει να λέω αυτό που σκέφτομαι. Αυτό είναι το θέμα. Δεν είμαι της άποψης να λες πολλά. Πες ό, τι  είναι να πεις, ο κόσμος είναι απέναντι τον κοιτάς στα μάτια. Σε κρίνει, κρίνεσαι. Είναι συναισθήματα μιας σχέσης που πρέπει να έχει ένας δημιουργός με τον κόσμο που τον βλέπει», είπε μεταξύ άλλων. Και εξήγησε ότι στην εκπομπή θα έχει και καινούργια πράγματα κι ένα μουσικό κομμάτι, όπου ο ίδιος θέλει ο κόσμος να διασκεδάζει και να φεύγει πλήρης.

Για το τι θα παρουσιάζει φέτος, είπε: «Με τα χρόνια σίγουρα δεν μου έχει προστεθεί χαζομάρα. Να βγω δηλαδή με μία χαζή χαρά σαν να μην ξέρω τι γίνεται έξω στον κόσμο, που πάμε… Η εποχή δεν έχει αυτό το βάρος που είχε. Τα προβλήματα τα έχει, τα ίδια, το βάρος των προβλημάτων δεν είναι ίδιο. Είμαι προσεκτικός στις λέξεις. Τι σημαίνει αυτό;  Ότι υπάρχει το περιθώριο να ανοίξει λίγο η διάθεση, να το σχολιάσεις πιο άφοβα. Σε ένα θυμωμένο δε μπορείς να κάνεις το ίδιο κέφι. Αν δεις σήμερα η πορεία των ανθρώπων είναι μία ημέρα κέφι και τρεις μέρες βύθιση».

Για την οικονομική κρίση και πώς αυτή αποτυπώνεται στον ελληνικό λαό, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε: «Όλη αυτή η κατάσταση μίας δανεικής ζωής που τους προσφέρθηκε πριν την κρίση και μετά τους την έβγαλαν ξινή. Σε έβαλαν να ονειρεύεσαι κάτι, θεώρησες δεδομένο το όνειρο, ότι αυτό θα γίνει, το έβλεπες δίπλα σου και ξαφνικά άρχισαν να αρπάζουν το όνειρο του καθενός. Και ο καθένας ό,τι μπορούσε να μαζέψει, μάζεψε. Και τώρα αυτή η συνεχής υπερφορολόγηση και το κάθε μέρα χαρτιά… όπου σε λίγο θα αρχίσουν οι Έλληνες να κοιμούνται κιόλας με τους λογιστές, όλο αυτό είναι ασφυκτικό».

Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε και στη σάτιρα. «Μπορεί να πεις ότι η κρίση σου δεν είναι αντικειμενική, δεν είναι υποκειμενική. Η σάτιρα, θα επιμένω, είναι υποκειμενική. Θα επιμένω ότι η σάτιρα είναι ένα πουλί που πετάει ελεύθερο και μπορεί ο καθένας να το πυροβολήσει, μπορεί και να το σκοτώσει, να πέσει κάτω, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κάνεις κάθε φορά σκόντο στο πέταγμα. Να σκέφτεσαι κάθε φορά, αν αυτό κάνει έτσι ή έτσι. Εγώ δε δουλεύω με κοντρόλ στο αυτί. Έχω δει και να υπαγορεύουν στο αυτί του άλλου τι να λέει. Εγώ δε μπορώ να ακούσω κάποιον άλλον στο αυτί, νιώθω ότι χάνω την αυθεντικότητά μου».