Δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά το Power Of Love επέστρεψε. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, κιόλας, έτσι για να μας μπει καλά η χρονιά.

Γράφει η Δήμητρα Ζάρκου

Στο ΣΚΑΪ, πάλι, από άποψη τηλεθέασης τούς μπήκε έτσι κι έτσι, μιας και το ριάλιτι αγάπης τις πρώτες ημέρες «κόλλησε γύρω στο 15% στο γενικό σύνολο.

Είναι βέβαια και οι γιορτές, είναι που ο τηλεθεατής θέλει και τον χρόνο του για να μάθει τους παίκτες. Πού θα πάει θα τους συνηθίσει.

Για αρχή, πάντως, το ριάλιτι της αγάπης μάς έχει πέσει κομμάτι βαρύ.

Να φταίνε οι συζητήσεις των παικτών που ξεκινάς να τις παρακολουθείς και στο τέλος αισθάνεσαι… χαμένος στη μετάφραση;

Να φταίει η τόση φιλοσοφία που έχει πέσει μαζεμένη, εκεί στο σπίτι της αγάπης;

Ή μήπως φταίνε τα μελομακάρονα; Και τσάμπα τους κατηγορώ;

Πάντως, παρακολουθώντας τις συζητήσεις τους μία απορία την έχω: έτσι φλερτάρουν σήμερα οι νέοι; Δηλαδή, στα πρώτα ραντεβού το ρίχνουν στην τόση φιλοσοφία;

Καλά, μη φανταστείς ότι εκεί στο σπίτι της αγάπης αναλύουν θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου: Είναι αληθινό το σύμπαν; Ή αν πράγματι έχουμε ελεύθερη βούληση.

Ασχολούνται με πιο κατανοητά ζητήματα (άλλο αν καταφέρνουν να τα κάνουν δυσνόητα), όπως: Θα έκανες σχέση με μία κοπέλα που δουλεύει barwoman;

Ή το άλλο: Θα έκανες σχέση με άνδρα που φοράει ριγέ παντελόνι;

Ή υπάρχει γυναικεία φιλία; Αντέχει η γυναίκα – φίλη να ακούσει την αλήθεια, που θα της πεις κατάμουτρα; Αντέχεται τόση ειλικρίνεια;

Οι καλύτερες αναλύσεις, όμως, μέχρι στιγμής γίνονται όταν στο τραπέζι πέφτει το θέμα «πρέπει να κερνάει ο άνδρας στο πρώτο ραντεβού»;

Ένα έχω να σου πω: παίκτης δήλωσε ότι δεν κερνάει την κοπέλα αν δεν ολοκληρωθεί η σχέση τους!

Χωρίς κοκό, δεν έχει ούτε γλυκό! Αμ πως.

Βέβαια, το εξήγησε το σκεπτικό του. Σου λέει: άμα αρχίσω να την κερνάω, θα νομίζει ότι θέλω να τη ρίξω και ότι έχω αλλού το νου μου και ότι περιμένω κάτι παραπάνω.

Η Μαρία Μπακοδήμου στην αρχή ένα σοκ το έπαθε, αλλά στη συνέχεια έδειξε να εντυπωσιάζεται με το σκεπτικό του παίκτη, που άλλο τέτοιο δεν είχε ξανακούσει. Ούτε εμείς.

Οι κοπέλες, πάλι, που είχαν βγει μαζί του κάποτε ραντεβού και είδαν το επεισόδιο, θα κατάλαβαν ότι δεν ήταν τσιγγούνης, αλλά βαθιά φιλοσοφημένος τύπος.

Πάντως, αν ρίξεις μια ματιά στο Instagram στην παρουσίαση και των 14 παικτών, βλέπεις ότι μόνο η παγκόσμια ειρήνη λείπει για να γίνει το Power Of Love καλλιστεία «Μις Υφήλιος».

Δέκα στους 14 παίκτες δηλώνουν τίμιοι, ειλικρινείς, ευαίσθητοι, δοτικοί κι ευσυγκίνητοι. Τέτοιο τζακ ποτ σε ομοιότητα χαρακτήρων.

Με αυτά και με εκείνα, ξεκίνησε το ταξίδι για την εύρεση της αγάπης. Και περιμένουμε να δούμε αν θα ζήσουμε έρωτες σαν του Δώρου με την Αθηνά, του Πάνου με της Στέλλας και των άλλων παιδιών.