Τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαμψαν για 8η συνεχόμενη χρονιά στα αθλητικά κανάλια της Nova!

Σε μία ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που παρουσίασαν οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γιαννίκος Δούσκας στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος της Super League για την σεζόν 2016-2017.

nov2
Παναγιώτης Ρέτσος – Rookie

Ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) και ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Βλάνταν Ίβιτς καλύτερος προπονητής στο πάγκο του ΠΑΟΚ και καλύτερο γκολ αυτό του Σέρχιο Αραούχο με την φανέλα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

nov4
Αλέξανδρος Πασχαλάκης – Καλύτερη απόκρουση

Οι νικητές στις κατηγορίες πολυτιμότερος παίκτης (MVP), καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι 12:00 της Κυριακής 7 Μαΐου.

nov3
Σέρχιο Αραούχο – Best Goal

Επίσης, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie) αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος του Ολυμπιακού, καλύτερη απόκρουση, η διπλή επέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον αγώνα με την ΑΕΛ και καλύτερη ασίστ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου αυτή στον Σέρχιο Αραούχο στον αγώνα με τo Λεβαδειακό.

nov5
Βαγγέλης Πλατέλλας – Ενέργεια Fair Play

Παράλληλα, βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Βαγγέλη Πλατέλλα του Ατρόμητου. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός είχε δώσει την ασίστ στο νικητήριο γκολ της ομάδας του απέναντι στον Ηρακλή, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Αλέξανδρου Κούρου, τον οποίο έσπευσε να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει.

nov6
Γιαννίκος Δούσκας – Γρηγόρης Παπαβασιλείου – Παρουσιαστές εκπομπής Έπαθλο Novasports Superleague 2016-2017

Η κορυφαία δήλωση ανήκει στον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη που αφιέρωσε τη πρώτη νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα στον προκάτοχο του, Σάκη Τσιώλη.

Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (rookie), καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις προπονητές.

nov7
Γιαννίκος Δούσκας – Γρηγόρης Παπαβασιλείου – Παρουσιαστές εκπομπής Έπαθλο Novasports Superleague 2016-2017

Πρόκειται για τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς, Μιχάλη Γρηγορίου και Γιάννη Πετράκη, οι οποίοι αποφάσισαν έχοντας εξετάσει τις υποψηφιότητες, που έχουν προκύψει από την εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής.

nov8
Λάζαρος Χριστοδουλόουλος – Καλύτερη ασιστ

Ο θεσμός «Έπαθλο Novasports Super League», διοργανώνεται προς τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μοναδικός σκοπός είναι η απονομή τιμητικών βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της Super League, που διακρίθηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

nov1
Μάρκους Μπεργκ – MVP και 1ος σκόρερ

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

  • Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
  • Καλύτερος προπονητής: Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ)
  • Καλύτερο γκολ: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)
  • Πρώτος σκόρερ: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
  • Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie): Παναγιώτης Ρέτσος (Ολυμπιακός)
  • Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Άγγελος Αναστασιάδης
  • Ενέργεια Fair Play: Βαγγέλης Πλατέλλας (Ατρόμητος)
  • Καλύτερη απόκρουση: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΣ Γιάννινα)
  • Καλύτερη ασίστ: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)
  • Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 24 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Ανδρέας Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Χουάντερσον (Ηρακλής)

Αμυντικοί: Λεο Μάτος (ΠΑΟΚ), Ντιόγκο Φιγκέιρας (Ολυμπιακός), Ουσμάν Κουλιμπαλί (Παναθηναϊκός), Σπύρος Ρισβάνης (Πανιώνιος), Ροντρίγκο Μολέδο (Παναθηναϊκός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος), Κάρλος Μιλιάζες (Λεβαδειακός), Μάριν Λέοβατς (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Ολυμπιακός), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Αντρε Σιμόες (ΑΕΚ), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Θοδωρής Βασιλακάκης (ΑΕΚ), Σοτζέι Μασούντ (Πανιώνιος)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Μπράουν Ιντέγε (Ολυμπιακός), Γιώργος Γιακουμάκης (Πλατανιάς), Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Χαμζά Γιουνές (Ξάνθη)