«Συνεχιζόμενη, εκτεταμένη και σκόπιμη παραποίηση» των πραγματικών αριθμών κυκλοφορίας, τόσο των ημερήσιων όσο και των εβδομαδιαίων εφημερίδων, με αποτέλεσμα την πλήρη στρέβλωση της αγοράς», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η “ΑΕ Δημοκρατικός Τύπος”, η οποία εκδίδει τις εφημερίδες Δημοκρατία, Εστία, Espresso, Κυριακάτικη Δημοκρατία και Ορθόδοξη Αλήθεια.

Η εκδοτική εταιρεία, αφού σημειώνει ότι η αλλοίωση των κυκλοφοριών αποτελεί παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού και προσβολή του εκδοτικού αντικειμένου και της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημοσιογράφων, αναφέρει ότι θα αναζητήσει κάθε ζημία ή διαφυγόν κέρδος που προκαλείται από την ανακοίνωση ψευδών στοιχείων.

Επίσης, καλεί όλους τους εμπλεκομένους, στην εφαρμογή της μεθόδου του barcode, «η οποία αποτελεί κατ’ αρχάς το μοναδικό ενδεδειγμένο τρόπο διασφάλισης της εγκυρότητας των πωλήσεων», προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του και στον Τύπο έχει ήδη ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και αποτελεί πλέον υποχρέωση εκ του νόμου».

Η εταιρεία γνωστοποιεί, τέλος, ότι μέχρι την υποχρεωτική χρήση του barcode, προτίθεται να προχωρήσει στην πιστοποίηση των δικών της κυκλοφοριών από αναγνωρισμένη εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών.