Τα «Νέα», σήμερα, Τρίτη, δεν κυκλοφορούν. Η εφημερίδα του ΔΟΛ δεν βρίσκεται στα περίπτερα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε από χθες στις 19.00 η ΕΣΗΕΑ μετά την απόφαση της έκτακτης συνέλευσης των εργαζομένων του Οργανισμού.

Μια απόφαση η οποία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων που είχε υποσχεθεί η διοίκηση του ΔΟΛ.

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες στελεχών να αποδεσμεύσουν έστω το δώρο Χριστουγέννων ή μέρος αυτού και να αποφευχθούν τυχόν ποινικές διώξεις.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος.

Αίσθηση προκαλεί ταυτόχρονα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά θέματα στην επικαιρότητα επέλεξε την απεργία στο ΔΟΛ.

Η εφημερίδα γράφει: «Κακά μαντάτα για την ενημέρωση, την πολυφωνία και εν τέλει τη Δημοκρατία προοιωνίζεται η διαφαινόμενη πτώση ενός μεγάλου και ίσως του πιο παραδοσιακού συγκροτήματος Τύπου στη χώρα, του ΔΟΛ, καθώς υπό την απειλή της χρεοκοπίας βρίσκονται και άλλοι, μεγάλοι και μικρότεροι, όμιλοι. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ προχώρησαν από χθες ουσιαστικά σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των πέντε μηνών, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης ενός χρεοκοπημένου συστήματος, που βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε εξέλιξη, αργούν επικίνδυνα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ποιότητα της ενημέρωσης».

22839777_6