Στην Ασφάλεια Αθηνών οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος μετά τη σύλληψή του έξω από το σπίτι του στις 13:00 το μεσημέρι. Η σύλληψη έγινε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στο site του δημοσιογράφου, το περιστατικό έχει ως εξής: Τον πλησίασαν άνδρες με πολιτικά ρούχα και όταν τους ρώτησε ποιοι είναι, του είπαν από την Κρατική Ασφάλεια. «Ποια ασφάλεια;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. Και του απάντησαν «από την προστασία υπηρεσίας του πολιτεύματος».

«Είστε δηλαδή ΣΥΡΙΖΟφρουροί», είπε ο δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας: «Πείτε στα αφεντικά της εξουσίας ότι δεν τους φοβάμαι και δεν λυγίζω».

Ο δημοσιογράφος φαίνεται να δήλωσε από το περιπολικό που τον μετέφερε στην ασφάλεια: «Εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.