Η πολυαναμενόμενη νέα σειρά του τριδύμου των επιτυχιών: Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου, με τίτλο «Famagusta», έκανε πρεμιέρα στο Mega, με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για τους ρόλους τους.

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με τον Κώστα Τσουρό, οι πρωταγωνιστές αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν στη νέα σειρά.

Κοραλία Καράντη – «Χριστίνα Σέκερη»

«Η Χριστίνα είναι ένα πρόσωπο πάνω στο οποίο μπορούμε να προβάλουμε τα πρόσωπα όλων των γυναικών της παγκόσμιας ιστορίας. Η Χριστίνα είναι μία ανώνυμη γυναίκα της ιστορίας, που έχει βιώσει την ακρότατη απώλεια, που είναι η απώλεια ενός παιδιού», είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Μπέζος – «Ανδρέας Σέκερης»

«Ο ήρωας που υποδύομαι είναι ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος, που γνωρίζει το αντικείμενό του. Είναι μία κλασική, σοβαρή περίπτωση ανθρώπου», υπογράμμισε ο ίδιος.

Χρήστος Λούλης – «Μάικλ»

«Παίζω τον Μάικλ, έναν δημοσιογράφο γεννημένο στο Λονδίνο από Ελληνίδα μητέρα και Κύπριο πάτερα. Κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Οι ηθοποιοί στη σειρά αφηγούνται αληθινές ιστορίες ανθρώπων, που έχουν αγνοούμενους, που έχουν υποστεί τα δεινά του πολέμου. Στην προσπάθειά μου να ερευνήσω το παρελθόν του νησιού και του λαού του ανακαλύπτω πράγματα για το δικό μου παρελθόν. Είμαι ο αγνοούμενος γιος της οικογένειας που βρίσκεται στο κέντρο της ιστορίας. Δεν το ξέρουμε, άλλα η μοίρα μας φέρνει κοντά και γίνομαι ο ίδιος το αντικείμενο της έρευνας», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Αιμιλία Υψηλάντη – «Σοφία Κούρτη»

«Η ηρωίδα που υποδύομαι είναι μία γυναίκα ανεξάρτητη που έχει παλέψει για τη ζωή της. Είναι μία γυναίκα φοβισμένη, που δεν έχει πει την αλήθεια. Ο φόβος είναι αυτός που μας χαρακτηρίζει όλους σαν ανθρωπινά όντα. Η ηρωίδα μου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια, γιατί φοβάται ότι θα χάσει το παιδί της», σημείωσε η σπουδαία ηθοποιός.

Δάφνη Κιουρκτσόγλου – «Μαριάννα Σέκερη»

«Για τον δικό μου ρόλο αυτό που διακυβεύεται είναι το θέμα της εμπιστοσύνης σε μία ερωτική σχέση. Η ηρωίδα μου καλείται να πάρει μία σοβαρή απόφαση για τη συνέχεια της σχέσης της και της ζωής της, ζυγίζοντας το συναίσθημα και το ένστικτο, τη λογική και τα γεγονότα», ανέφερε η κυρία Κιουρκτσόγλου.

Στέφανος Μιχαήλ – «Θοδωρής Πανάγου»

«Ο Θοδωρής είναι ένας καλός άνθρωπος, αλλά τυχαίνει κάτι στη ζωή του, που τον φέρνει σε δύσκολες καταστάσεις. Κάναμε βραδινές σκηνές, στις οποίες ήμουν τέσσερις με πέντε ώρες βρεγμένος. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Είχαμε δύσκολες σκηνές, που χρειάστηκαν πολύ οργάνωση και στήσιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Μαριάννα Σάντη – «Σιμώνη Αρτεμίου»

«Η Σιμώνη είναι αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο της και αναγκάζεται να επιστρέψει στην Κύπρο και να αντιμετωπίσει κάτι που προκύπτει».

Σοφία Παυλίδου – «Κατερίνα Σεφερτζή»

«Η Κατερίνα Σεφερτζή είναι εικονολήπτρια που ακολουθεί τον Μάικλ στην Κύπρο, για να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ. Η Κατερίνα έχει έναν εσωτερικό πόλεμο και καταλήγει να κάνει μία πράξη τόσο παράλογη όσο αυτές που συμβαίνουν στον πόλεμο», σημείωσε.

Βασιλική Τρουφάκου – «Ιφιγένεια Χαραλάμπους»

«Η Ιφιγένεια και ο Παύλος δίνουν αυτόν τον αγώνα του να θυμούνται ότι η ζωή είναι σήμερα, γιατί όντως για εκείνους υπάρχει μόνο το σήμερα», ανέφερε.

Γρήγορης Βαλτινός – «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος»

«Πάντα με μαγνήτιζε η προσωπικότητα του Μακάριου. Ήταν πρόκληση, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να υποδύεσαι τέτοιους ρόλους, άλλα ταυτόχρονα ήταν ευλογία και ευχαρίστηση, γιατί μου αρέσει ο “κίνδυνος” στη δουλειά μου. Μαζί με τη Βάνα Δημήτριου και όλη τη συγγραφική ομάδα, και κυρίως στο πεδίο της μάχης με τον Αντρέα Γεωργίου, βουτήξαμε μέσα στην ψυχή. Προσπαθήσαμε να δούμε τι ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ήταν μέσα του. Υπάρχουν στιγμές μέσα στο ρόλο στις οποίες θα τον δούμε πραγματικά να διχάζεται και να έχει και ο ίδιος αμφιβολίες για το αν έπραξε σωστά η όχι», τόνισε ο ηθοποιός.

Ανδρέας Γεωργίου – «Παύλος Σέκερης»

«O Παύλος είναι ένας χαρακτήρας, που μοιραία θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Παύλος έχει μία συγκινητική ιστορία, που «τρέχει» παράλληλα με την τραγική ιστορία της σειράς. Νιώθω δέος και πολύ τυχερός που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους. Είχα μία αγωνία για το πώς θα “δέσει” το γλυκό και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί τα 24 επεισόδια είναι λίγα, θέλω κι άλλα», αποκάλυψε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της σειράς.