Με το «δεξί» μπήκε η πρεμιέρα του Famagusta του MEGA, που σάρωσε στην prime time, καταγράφοντας στο δυναμικό κοινό 23,9% και στο σύνολο 30,5%. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Δεύτερο, σύμφωνα με τα ποσοστά τηλεθέασης που παρουσιάζει το zappit.gr, το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» του ΑΝΤ1 με 14,3% στο δυναμικό κοινό και 17,7% στο σύνολο.

Το Survivor του ΣΚΑΪ κατέγραψε 14,1% στο δυναμικό και 16,6% στο σύνολο. «Το Ναυάγιο» επίσης του MEGA, κατέγραψε 13,1% στο δυναμικό κοινό και 19,2% στο σύνολο. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» του Alpha με 12,8% στο δυναμικό και 11% στο σύνολο. Το «Στα σύνορα» του Star είχε 7,1% και 6,8% ενώ το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ 3% και 3,1% αντίστοιχα.

Η νέα δραματική σειρά του MEGA

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής στο MEGA η νέα δραματική σειρά Famagusta, η οποία γυρίζει τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι του 1974, όταν η επιχείρηση Αττίλας τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Η σειρά του MEGA, που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, προβλήθηκε νωρίτερα σε avant premiere στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεώργιου.

«Στην Κύπρο ακόμα υπάρχουν πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ δημόσια το MEGA για την προβολή της σειράς», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η Alter Ego και ο κος Μαρινάκης προσωπικά αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, γιατί νιώθει ότι είναι καθήκον και προσφορά προς τον τόπο μας και όλοι νιώθουμε ότι η Κύπρος είναι τόπος μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media.

«Νιώθω γεμάτος, νιώθω ευχαριστημένος και περιμένω πως θα το δει ο κόσμος από αύριο στον αέρα», δήλωσε ο Αντρέας Γεωργίου. Καθηλωτική ήταν η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα-σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974.

Μια γυναίκα που έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από τούρκους στρατιώτες. Ο χρόνος για τη Χαρίτα Μάντολες «πάγωσε» το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρούς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου.

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση να ακούω την ιστορία μου. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει. Και τώρα είναι σαν να είμαι εκεί» τόνισε η Χαρίτα Μάντολες, η οποία συνεχάρη την παραγωγή της σειράς για το Famagusta. «Είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή της Κύπρου» συμπλήρωσε η Χαρίτα Μάντολες.