Συνέντευξη στην εκπομπή Γεια σου και στον Κωνσταντίνο Αρτσίτα έδωσε την Κυριακή (8/10) ο Δημήτρης Αρβανίτης και αξιολόγησε κατά την προσωπική του άποψη τις φετινές σειρές μυθοπλασίας των καναλιών. Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί και ποια σειρά ξεχώρισε;

«Εννιά εκατομμύρια πληθυσμός, δεν μπορείς να έχεις τόσες σειρές. Το πρώτο επεισόδιο της “Μάγισσας” με άφησε αδιάφορο δραματουργικά. Για εμένα δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι παλιό. Και σαν σενάριο και μου έκανε εντύπωση η απεικόνιση της εποχής, η οποία με κανένα τρόπο δεν είναι Μάνη και κάτι συγκεκριμένο. Είναι κάτι τελείως αφηρημένο. Δεν είναι δυνατόν να βάζουν οι πειρατές δύο σκουλαρίκια και να είναι πειρατές. Είναι θέμα του ραδιοτηλεοπτικού αν επιτρέπονται εκείνη την ώρα να παίζονται σκηνές σεξ. Η γνώμη μου είναι ότι νωρίς δεν πρέπει να παίζουν πολύ έντονες κι είναι λογικό» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ένα άλλο παράδειγμα είναι μία σειρά της ΕΡΤ και με μεγάλες προσδοκίες, η «Παραλία», που και εκεί ο μύθος κολλάει, δεν προχωράει. Από την άλλη μεριά οι ηθοποιοί είναι αμήχανοι σε πολλές σκηνές. Για εμένα φέτος ένα καλό παράδειγμα σειράς είναι ο «Γιατρός» με τον Μαρκουλάκη. Ο λόγος είναι ότι το θέμα δεν είναι σαν όλα τα άλλα, διαφέρει, κρατά ο Μαρκουλάκης όλη την υπόθεση επάνω του. Μία σειρά που περίμενα να δω, με εντυπωσίασε το τρέιλερ είναι το «Ναυάγιο». Υπάρχει στρατηγική στο σενάριο, αλλά κι αυτό πλαταίνει στο μεγάλος του μέρος. Το ναυάγιο θα έπρεπε να έχει γίνει στο τέλος του πρώτου επεισοδίου» για να συνεχίσει:

«Δεν μου άρεσε η πρώτη σεζόν του Σασμού, δεν μου άρεσε η δεύτερη και δεν μου άρεσε και η τρίτη. Είδα ελάχιστο. Δεν πιστεύω σε αυτήν τη σειρά, ο κόσμος καλά κάνει και τη βλέπει εφόσον τον ενδιαφέρει, αλλά εμένα όλο αυτό το θέμα δεν με αφορά. Η «Γη της Ελιάς» όταν ξεκίνησε, είχε κάποιες καλές προδιαγραφές να συνεχίσει. Στη διαδρομή οι ηθοποιοί παίζουν σε παιδικό επίπεδο πολλές φορές. Δεν βλέπεις υποκριτική. Είναι ένα προϊόν χαμηλού επιπέδου, το οποίο στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί. Τον Αντρέα Γεωργίου δεν θα τον κρίνω» δήλωσε ο Δημήτρης Αρβανίτης που αυτή την περίοδο δεν κάνει σειρά αλλά ετοιμάζει ταινία.