Συνέντευξη στο Hollywood Reporter έδωσε ο δημιουργός της σειράς Suits, μέσα από την οποία έγινε διάσημη η Μέγκαν Μαρκλ. Σε αυτή ο Aaron Korsh ανέπτυξε τις θεωρίες του για το γιατί η νομική δραματική του σειρά, η οποία προβλήθηκε αρχικά για εννέα σεζόν στο USA Network πριν ολοκληρωθεί το 2019, σπάει ξαφνικά ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix.

Παραδέχτηκε εκεί ότι στη δημοφιλία της σειράς υπάρχει το φαινόμενο της Meghan Markle και είναι δύσκολο να το αρνηθεί κανείς. Όταν επέλεξε τη Μαρκλ στο σίριαλ, ήταν μια σχετικά άγνωστη ηθοποιός – και σίγουρα δεν είχε ακόμη συνδεθεί με τον Πρίγκιπα Χάρι και να αποτελέσει επομένως μια φιγούρα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Το τελευταίο συνέβη κατά τη διάρκεια της σειράς, με τη Markle να παντρεύεται τελικά το 2018 και να αποχωρεί από το σόου, μετά την έβδομη σεζόν.

Ο Korsh στη συνέχεια προέβη σε μια αποκάλυψη. Μίλησε για το κομμάτι του διαλόγου που η βασιλική οικογένεια ήθελε να αφαιρεθεί από το σενάριο.

Όταν η Μέγκαν Μαρκλ άρχισε να βγαίνει με τον πρίγκιπα Χάρι, το 2016, η βασιλική οικογένεια είχε «άποψη» για το σενάριο, είπε ο Κορς. «Όχι πολλά πράγματα, αλλά μερικά που θέλαμε να κάνουμε και δεν μπορούσαμε και αυτό ήταν λίγο εκνευριστικό», ανέφερε και εξήγησε:

«Θυμάμαι ότι ένα ήταν μια συγκεκριμένη γραμμή διαλόγου και, κοίτα, θα πω απλώς ποια ήταν η γραμμή. Το σενάριο προέβλεπε ότι η Μαρκλ θα έλεγε την ατάκα «My family would say poppycock» (σημαίνει μαλακή κοπριά, αλλά και «μαλ…ιες»). «Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε η Μέγκαν να πει τη λέξη. Δεν ήθελαν να βγει από το στόμα της. Υποθέτω ότι δεν ήθελαν να πει τη λέξη cock (σημαίνει πέος). Έτσι, αντικαταστάθηκε με το “bullshit” (σημαίνει επίσης «μαλ…ιες»). Και δεν μου άρεσε γιατί είχα πει στα πεθερικά μου ότι η λέξη θα ήταν στο σενάριο. Η οικογένεια της συζύγου μου, όταν έχει ένα θέμα να συζητήσει που μπορεί να είναι ευαίσθητο, χρησιμοποιεί την εν λόγω λέξη. Υπήρχαν ίσως ένα ή δύο ακόμη πράγματα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ», περιέγραψε ο Κορς.

Επισήμανε ότι «Δεν ξέρω πώς τα σενάρια έφταναν στα χέρια της βασιλικής οικογένειας. Αλλά ξέρω πως τα διάβαζαν, επειδή μετά λάμβανα το feedback». Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν η Μέγκαν Μαρκλ εκείνη που του ζητούσε να αλλάξουν ατάκες. «Δεν θυμάμαι. Ίσως ήταν ο παραγωγός, ή ο ατζέντης της. Όποιος κι αν ήταν, δεν ήθελαν να μου λένε περισσότερα από αυτό που θα ήθελα να ακούσω», συμπλήρωσε.

Το Suits προβάλλονταν από το 2011 έως το 2019. Η Μέγκαν Μαρκλ υποδύονταν την Ρέιτσελ Ζέιν για επτά σεζόν και αποχώρησε από τη σειρά το 2017, ένα χρόνο προτού παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι.

Για τις παρεμβάσεις του παλατιού στο σενάριο της σειράς είχε γράψει και ο πρίγκιπας Χάρι στα απομνημονεύματά του. «Εγκατέλειψε τον ρόλο της στο Suits, έπειτα από επτά σεζόν. Μια δύσκολη στιγμή για εκείνη, επειδή αγαπούσε τη σειρά, τον ρόλο που έπαιζε, το καστ και το συνεργείο, αγαπούσε τον Καναδά. Από την άλλη, η ζωή εκεί είχε γίνει μη βιώσιμη», ανέφερε στο «Spare».

«Οι σεναριογράφοι ήταν εκνευρισμένοι, επειδή συχνά τους έδιναν οδηγίες οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του παλατιού, για να αλλάξουν ατάκες, τι θα έκανε ο χαρακτήρας, πώς θα έπαιζε», έγραφε ακόμη για το ίδιο θέμα.