Ο γνωστός TikToker και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Κατινάκης, καταγγέλλει ότι δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ επιβιβαζόταν σε ταξί.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, περιγράφει όσα εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και σοκάρει.

Όπως αναφέρει, ο δράστης της επίθεσης καταφέρθηκε λεκτικά εναντίον του, τον έφτυσε δύο φορές και του είπε ότι πρέπει να ντρέπεται… επειδή είναι γκέι.

«Θέλω να μιλήσω για ένα άσχημο περιστατικό, που συνέβη στο κέντρο της Αθήνας. Βρισκόμουν σε ένα μαγαζί γύρω στις 1:30 χθες το βράδυ αποφάσισα να φύγω μόνος μου, να πάρω ένα ταξί και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η απόσταση που έπρεπε να διανύσω, από το μαγαζί μέχρι το ταξί, ήταν 10 μέτρα. Στα 3 βήματα που έκανα, ήρθε ένας τύπος μπροστά μου με περίσσιο θάρρος και θράσος, και αποφάσισε πώς πρέπει να μου δηλώσει με «ευγενικό» τρόπο πόσο πολύ πρέπει να ντρέπομαι που είμαι γκέι και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, αποφάσισε και να με φτύσει», περιγράφει ο Γιάννης Κατινάκης.

Και συνεχίζει: «Δεν του δίνω καμία σημασία και στο επόμενο βήμα που κάνω, αποφάσισε να μου ξαναδηλώσει πόσο πρέπει να ντρέπομαι για τη σεξουαλικότητά μου και να με ξαναφτύσει. Όπως πάω να φύγω, συνέχιζα να ακούω από πίσω μου τόσο ωραία πράγματα για μένα, όπως «ντροπή», «ουστ από δω», άναρθρες κραυγές γεμάτες μίσος».

Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερο σοκ στον TikToker ήταν το βλέμμα του δράστη: «Πιο πολύ από όλα δεν με σόκαραν αυτά που άκουσα να λέει γιατί αν είσαι ένα γκέι άτομο στην Ελλάδα, όλα αυτά τα ακούς πιο συχνά και από «καλημέρα». Θλιβερό αλλά είναι έτσι… Πιο πολύ από όλα με σόκαρε το βλέμμα του. Γιατί είδα ένα βλέμμα γεμάτο οργή, θυμό και μίσος».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν τον ενδιαφέρει να δικαιολογήσει, ούτε καν να αιτιολογήσει για ποιον λόγο αυτός ο άνθρωπος μισεί. «Δεν με αφορά, δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι πρέπει να ελέγχεις τα ξεσπάσματά σου. Και δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτόν, γιατί μακάρι να ήταν μόνο αυτός. Είναι πολλοί. Σε αυτούς απευθύνομαι, που μας μαυρίζουν τη ζωή, που μας κάνουν και φοβόμαστε, που μας θέλουν με σκυφτά τα κεφάλια», τονίζει.

Και ξεσπά: «Αν νομίζεις ότι η ζωή ενός γκέι ατόμου, επειδή απλά δεν το λιθοβολούν, είναι καλή, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Επειδή δεν μας σέρνουν στην πλατεία του Συντάγματος με πίσσα και πούπουλα δεν θα πούμε και «ευχαριστώ». Δεν θα πούμε «ευχαριστώ» για τα αυτονόητα, τα οποία δεν έχουμε κατακτήσει καν».

Τέλος, για όσους ενδεχομένως πουν ότι είναι άλλη μία ομοφοβική επίθεση, ο Γιάννης Κατινάκης απαντά: «Δεν χωράει άλλη. Έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε ως πολίτες; Και άσε τη σεξουαλικότητα απ΄ έξω. Σαν πολίτης πώς μπορώ να νιώσω ασφαλής; Πώς μπορώ να βγαίνω έξω και να μην φοβάμαι;».