Με τη Ρόδο να βρίσκεται για 8η μέρα σε πύρινο κλοιό, η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Κάτοικοι και τουρίστες καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές που πλησιάζει η φωτιά, με τους ανθρώπους να ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε τηλεφωνική σύνδεση που είχε με την εκπομπή «Alpha τώρα» με τη Βίκυ Χαντζή και τον Σταύρο Μονεμβασιώτη, ο πρώην παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής Master Chef και κάτοικος της Ρόδου, Τζιοβάνι Σκαράτζι, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, όταν το 112 ήχησε στο κινητό του για να φύγει από το σπίτι του. Τότε, εκείνος και η γυναίκα του αναγκάστηκαν να αφήσουν την οικία τους, από φόβο μήπως η πυρκαγιά τους πλησιάσει.

«Βρισκόμαστε στην πόλη της Ρόδου καθότι έχουμε φίλους και μας φιλοξενούν, ευτυχώς, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη από ένα σημείο και μετά. Τα καταλύματα έχουν καταληφθεί από όλους τους πυρόπληκτους», ανέφερε αρχικά η σύζυγός του, Βίκυ. «Το χωριό που μένουμε και δουλεύουμε είναι κοντά στο Γεννάδι και το Κιοτάρι», διευκρίνισε ο Τζιοβάνι.

Στη συνέχεια, η σύζυγός του συνέχισε, λέγοντας πως «βλέπαμε τις φλόγες. Η ενημέρωση ήταν συνεχής. Από ένα σημείο και μετά δεν σε ενδιαφέρει και η περιουσία. Ωστόσο, δεν νιώσαμε ούτε μία στιγμή απειλή για τη ζωή μας. Οι άνθρωποι εδώ και 8 μέρες σβήνουν. Φύγαμε νύχτα. Τα μαζέψαμε και φύγαμε. Χάθηκε μια σεζόν, κάηκαν ξενοδοχεία».

«Το πρώτο ήταν να είμαστε ασφαλείς. Κάθε στιγμή σκέφτομαι τι θα γίνει τώρα. Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στη φύση. Η μεγάλη ερώτηση είναι και τι θα συμβεί στον τουρισμό. Σίγουρα αυτή την εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα. Σήμερα θα πάμε στο χωριό να δούμε με τα μάτια μας τι έχει γίνει. Μπορεί από την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε», συμπλήρωσε ο Τζιοβάνι Σκαράτζι, ο οποίος μένει και διατηρεί εστιατόριο στη Ρόδο.