Η Halle Bailey επαίνεσε πρόσφατα τη συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία «Η μικρή γοργόνα» Melissa McCarthy επειδή της έμαθε πώς να μιλάει και να λέει ό,τι θέλει στα γυρίσματα. Όμως, υπήρχε μια εποχή που η ίδια η McCarthy δεν ήταν τόσο ομιλητική.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο The Observer, η McCarthy αποκάλυψε ότι κάποτε αρρώστησε, εξαιτίας της εργασίας της σε ένα τοξικό πλατό που έκανε πολλούς από τους ηθοποιούς και το συνεργείο «να κλαίνε». Η εμπειρία αυτή οδήγησε την McCarthy να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.

«Δούλεψα κάποτε για κάποιον που είχε ένα τόσο ασταθές, εχθρικό περιβάλλον, που με έκανε να αρρωστήσω», δήλωσε η McCarthy. «Τα μάτια μου βούρκωναν, απορροφούσα όλη αυτή την τρέλα».

«Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν, εμφανώς τόσο αναστατωμένοι από αυτό το ένα άτομο», πρόσθεσε. «Και νομίζω ότι γι’ αυτό η χειραγώγησή του λειτουργούσε, γιατί για να με πληγώσει αυτό το άτομο, θα απέλυε ανθρώπους που αγαπούσα, πράγμα που με ανάγκασε να μείνω ήσυχη. Ήταν πολύ αποτελεσματικό. Τότε, μια μέρα, είπα: “Αυτό σταματάει σήμερα!”. Και ξέρω ότι τώρα πια, δεν θα σιωπήσω ποτέ ξανά».

Η McCarthy υποδύεται την Ursula στην ταινία της Disney «Η μικρή γοργόνα». Είναι το πρώτο μεγάλο μιούζικαλ του Χόλιγουντ για την υποψήφια για Όσκαρ. Θα επιστρέψει στην κωμωδία με μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

«Είναι δύσκολο να γυρίσεις κωμωδίες αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρω γιατί, ποτέ δεν είχαμε μεγαλύτερη ανάγκη να γελάσουμε», δήλωσε η Μακάρθι, σύμφωνα με το variety.com. «Η κωμωδία επιτρέπει σε δύο άτομα με διαφορετική κοσμοθεωρία να κάτσουν μαζί και να έρθουν λίγο πιο κοντά. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνω σε αυτόν τον κόσμο».

«Δεν μπορώ να κάνω πολλά χρήσιμα πράγματα. Δεν ξέρω πώς να καθαρίσω τους ωκεανούς ή να σταματήσω τις βίαιες τάσεις μας. Μπορώ, όμως, να δώσω σε κάποιον που είχε μια κακή μέρα, μιάμιση ώρα για να πάει σε έναν διαφορετικό κόσμο, όπου οι λογαριασμοί ή η ασθένεια δεν είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό του», πρόσθεσε. «Αυτή είναι η μόνη δεξιότητα που έχω πραγματικά. Οπότε πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ».

Η ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου από την Disney.