Μια δασκάλα δημοτικού σχολείου του Καναδά βρίσκεται σήμερα σε σύγκρουση με τη σχολική της περιφέρεια για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Kristin MacDonald είχε προηγουμένως ξεκινήσει έναν λογαριασμό OnlyFans με διαφορετικό όνομα, Ava James.

Σύμφωνα με την ίδια, ως ανύπαντρη μητέρα, τα έσοδά της από τον λογαριασμό της στο συνδρομητικό OnlyFans, συμπληρώνουν το εισόδημά της ως δασκάλα, το οποίο, όπως είπε, δεν είναι αρκετό για να συντηρήσει τον εαυτό της και το παιδί της.

Στις 28 Απριλίου, η MacDonald δήλωσε ότι της κοινοποιήθηκε μια καταγγελία σχετικά με το προφίλ της στο διαδίκτυο. Η σχολική περιφέρεια ανέφερε στη δασκάλα ότι παραβίαζε ένα άρθρο της συλλογικής σύμβασης και την προειδοποίησε ότι ίσως απολυθεί.

Η MacDonald δήλωσε στην Global News πως «πήρα προφυλάξεις προκειμένου να κρατήσω χωριστά όλους τους θαυμαστές μου και τη δουλειά μου στην εκπαίδευση». Είπε ότι είχε άγχος για τη διατήρηση του λογαριασμού και τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της, αλλά πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό. «Πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω», είπε. «Δεν κάνω κακό σε κανέναν. Δεν παραβιάζω τον νόμο».

Ο MacDonald εξήγησε ότι το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στη συγκατάθεση και όλοι πρέπει να έχουν επαληθεύσει την ταυτότητά τους για να τη χρησιμοποιήσουν. Επίσης, ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό της όνομα στο προφίλ της στο OnlyFans.

«Θέλω πραγματικά να μιλήσω για το στίγμα… να κάνουμε περισσότερες συζητήσεις για τις γυναίκες που κατέχουν τη σεξουαλικότητά τους, που είναι περήφανες για το σώμα τους. Πόσες γυναίκες μπορούν να το πουν αυτό; Νομίζω ότι τόσες πολλές από εμάς είναι ανασφαλείς και νιώθουν ντροπή όταν εκφράζουμε τη σεξουαλικότητά μας και ντρεπόμαστε την κοινωνία. Και αυτό είναι πραγματικά κάτι για το οποίο θέλω να μιλήσω».

«Διεκδικώ έναν βιώσιμο μισθό»

Η MacDonald δεν μπορεί να ζήσει με τον μισθό της ως βοηθός διδασκαλίας. «Δεν βγάζουμε έναν βιώσιμο μισθό και βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο ακριβά μέρη του Καναδά», είπε. «Αγαπώ τη δουλειά μου. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους μαθητές. Νομίζω ότι είμαι καλή στη δουλειά μου».

Κατά τη γνώμη της, αν οι σχολικές περιφέρειες και το Υπουργείο Παιδείας της χώρας θέλουν να έχουν αυτό τον έλεγχο στο τι κάνουν οι δάσκαλοι στην προσωπική τους ζωή, τότε υπάρχει ευθύνη και πρέπει να τους πληρώνουν έναν μισθό που να τους επιτρέπει να αφιερώνουν την ενέργειά τους, την προσοχή τους και τις δεξιότητές τους στο να είναι δάσκαλοι.