Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει στενή σχέση με τη θρησκεία και είναι πολλές οι φορές που έχει προβεί σε δηλώσεις για την πίστη του στον Θεό και την αγάπη του στα θεία. «Όταν πιστεύεις κάτι τόσο δυνατά – όπως εγώ πιστεύω στον Χριστό – δεν σε ενδιαφέρει τίποτα, βάζω στην άκρη τον εαυτό μου, δεν με αφορά ο εαυτός μου. Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων, το λέω και συγκινούμαι» είναι χαρακτηριστικά μια από τις τελευταίες του δηλώσεις.

Στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μάλιστα στον ΑΝΤ1+, βρέθηκε σε εκκλησία και έζησε το θαύμα, όταν μία εικόνα πλημμύρισε με μύρο.

«Ένας λόγος που σας πήγα εκεί και μιλάμε και γι’ αυτό το θέμα είναι ότι θέλω να το δει κι ο κόσμος με τα δικά του μάτια. Να βοηθήσω την πίστη των ανθρώπων που ίσως την έχουν χάσει. Ο Θεός δεν ερμηνεύεται» ακούγεται να λέει ο Νίκος Οικονομόπουλος σε μετέπειτα δηλώσεις του.

«Το είδαν όλοι, δεν είναι κάτι που βγάζω από το μυαλό μου. Και ήμασταν μόνο πέντε άνθρωποι εκείνη τη στιγμή γιατί είχα ζητήσει από τον πατέρα Χριστόδουλο να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για να υπάρχει ησυχία. Έκανε το θαύμα της» πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Τέλη Μαρτίου δε, ο δημοφιλής τραγουδιστής βρέθηκε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στα Ιεροσόλυμα για θρησκευτικούς λόγους. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρωινό» ο δημοφιλής τραγουδιστής επισκέφτηκε τους Αγίους Τόπους για ένα τάμα που είχε κάνει.

Τις μέρες του Πάσχα τώρα ο Νίκος Οικονομόπουλος ήταν στην Αμερική για τις ανάγκες μιας προγραμματισμένης του συναυλίας και λόγω των γιορτών επισκέφθηκε μια ορθόδοξη εκκλησία του Μανχάταν όπου και έψαλλε το Χριστός Ανέστη.

Κάποιος από τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό, αναγνώρισε τον αγαπημένο καλλιτέχνη και τον κατέγραψε με το κινητό του με το συγκεκριμένο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.