Εσπευσμένα μεταφέρθηκε ο σκηνοθέτης και σύζυγός της Νόρας Βαλσάμη, Ερρίκος Ανδρέου στην Αθήνα με έκτακτη ιδιωτική πτήση από τη Σύρο πριν από δύο ημέρες. Όπως γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η Espresso, ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο προκειμένου να χειρουργηθεί για σοβαρό θέμα υγείας.

Η επέμβαση έγινε προχθές με επιτυχία και η ομάδα των γιατρών του είναι πολύ αισιόδοξη για την πορεία της υγείας του σκηνοθέτη. Ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση για ολικό καθαρισμό της κύστης.

Στο πλευρό του Ερρίκου Ανδρέου βρίσκεται συνεχώς η σύζυγός του, η οποία δεν τον άφησε ούτε στιγμή διαμένοντας στο δίκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο Ερρίκος και η Νόρα, οι οποίοι ζουν μόνιμα στη Σύρο τα τελευταία χρόνια, θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να ακολουθεί το πρόγραμμα αποθεραπείας και στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, θα επιστέψουν στη Σύρο.

Το ζευγάρι μένει σε ένα απομονωμένο σπίτι, ψηλά στο βουνό έξω από την πρωτεύουσα της Σύρου μαζί με τον γιο τους, Ερρίκο Τζούνιορ. Η κατάσταση της υγείας του σκηνοθέτη ήταν κρίσιμη και από την ώρα που κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα δεν χάθηκε ούτε λεπτό, ενώ όπως αναφέρει η Espresso η Μαριάννα Λάτση διέθεσε ένα μικρό αεροπλάνο.

«Πονάω πολύ γιατί ξέρω πως και η Νόρα έχει προβλήματα υγείας. Ακόμα περισσότερο για τον Ερρίκο που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να τους τα πάει καλά» δήλωσε η Μαίρη Χρονοπούλου.