Το δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ προχωρά σε αποκαλύψεις για όσα έγιναν μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, μετά την επιστροφή της στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η Άντζελα Κέλι, η οποία ήταν στιλίστρια της βασίλισσας για περισσότερα από 30 χρόνια, μιλά για τη δύσκολη περίοδο στη ζωή της Ελισάβετ σε μια ενημέρωση των απομνημονευμάτων της με τίτλο «The Other Side Of The Coin: The Queen, The Dresser And The Wardrobe».

«Τη βοήθησα να βγάλει το παλτό και το καπέλο της και δεν ειπώθηκε λέξη. Στη συνέχεια, η βασίλισσα πήγε στο καθιστικό της, έκλεισε την πόρτα πίσω της και έμεινε μόνη με τις σκέψεις της» γράφει η Κέλι για τις στιγμές μετά την κηδεία σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύει το περιοδικό Hello, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Η Κέλι, η οποία είναι επίσης προσωπική της βοηθός, ήταν μεταξύ των έμπιστων βοηθών που αποτελούσαν μέρος της «βασιλικής φούσκας» – του πυρήνα του βασιλικού οίκου που έμεινε με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο κατά τη διάρκεια του lokcdown λόγω του κορονοϊού.

Αυτό σήμαινε ότι ήταν επίσης στο πλευρό της βασίλισσας τις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της και είχε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει στην κηδεία που έγινε σε στενό κύκλο.

Γράφοντας για την ημέρα που πέθανε ο δούκας του Εδιμβούργου, η Κέλι είπε ότι η ατμόσφαιρα μεταξύ του προσωπικού που διέμενε στο κάστρο Ουίνδσορ ήταν «ζοφερή» και πως μόνο λίγα μέλη του προσωπικού ενημερώθηκαν για το θάνατό του, αφού πρώτα φυσικά, ενημερώθηκαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Την ημέρα της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου στο Ουίνδσορ, επιτράπηκε στα μέλη του προσωπικού να σταθούν έξω από την πόρτα του πύργου Αουγκούστα, απέναντι από το St. George Hall.

«Οι κομμωτές της βασίλισσας, οι υπηρέτες, οι σεφ, οι οικονόμοι και οι υπάλληλοι του κάστρου στάθηκαν όλοι προσοχή καθώς το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου τοποθετήθηκε προσεκτικά στο Land Rover που είχε σχεδιαστεί ειδικά για εκείνη τη μέρα» θυμάται η Άντζελα Κέλι.

Πρόσθεσε πως τα μέλη του προσωπικού ήταν εμφανώς θλιμμένα και πως οι σκέψεις τους πρέπει να ήταν με τη βασίλισσα που θα αποχαιρετούσε τον επί 73 χρόνια σύζυγό της.