«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό στον αγώνα κατά του AIDS» δήλωσε η αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ η οποία συναντήθηκε με τον τραγουδιστή των U2, Bono στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση του ιού.

Το διάσημο κτίριο της Όπερας του Σίδνεϋ και η γέφυρα Harbour Bridge φωταγωγήθηκαν με έντονο κόκκινο φως σε μια προσπάθεια να αφυπνιστεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη μάστιγα του AIDS.

Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει περισσότεροι από 25 εκατ. άνθρωποι από τον ιό παγκοσμίως, ενώ ακόμη 35 εκατ. αναμένεται να νοσήσουν τα επόμενα χρόνια, είπε η Γκίλαρντ.

Οι U2 βρίσκονται στην Αυστραλία για μια σειρά συναυλιών και ο Bono βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει με την πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, για το φάσμα της πείνας που απειλεί εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αυστραλιανή κυβέρνηση για την συμβολή της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προέτρεψε ακόμη τους Αυστραλούς να φορέσουν κόκκινα ρούχα τιμώντας τη μνήμη όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από AIDS και ζήτησε να ενισχυθεί το έργο της εκστρατείας «Red», η οποία μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει συγκεντρώσει 150 εκατ. δολάρια για τη θεραπεία των ασθενών στην Αφρική.