Δυο gay φιλιά τα οποία προβλήθηκαν με διαφορά λίγων ωρών στην ελληνική τηλεόραση αποτελούν τις τελευταίες ώρες θέμα συζήτησης στα social media αλλά και στις εκπομπές. Το ένα φιλί προβλήθηκε στην «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ και το δεύτερο στις «Άγριες Μέλισσες» του Ant1.

Ο σεναριογράφος της «Τούρτας της μαμάς», Δημήτρης Αποστόλου, το πρωί της Τετάρτης (08/12), σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha αναφέρθηκε στα σχόλια και στην έκταση που πήρε η συγκεκριμένη σκηνή.

«Είναι δυσάρεστο ότι αυτό το πράγμα μας απασχολεί ακόμα και σήμερα. Η αγάπη, ο ενθουσιασμός, η χαρά θα έπρεπε να είναι μία ιστορία που να μην αφορά κανένα φύλο. Να είναι όλοι οι άνθρωποι ακριβώς όπως βγαίνει η ψυχούλα τους. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, όπου η αγάπη αντιμετωπίζεται γενικά με μία δυσανεξία», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Αποστόλου.

«Αν με χτυπήσει αυτοκίνητο, τι θα έχω αφήσει να θυμούνται από εμένα;»

Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Αποστόλου μοιράστηκε με την εκπομπή μία σκέψη του, την οποία θέτει πάντα ως γνώμονα και στα έργα του. «Αυτή η δουλειά δεν είχε σκοπό να δείξει καμία κορεκτίλα, ούτε να κάνει κηρύγματα. Πριν πολλά χρόνια, είχα μία σκέψη ένα βράδυ. Σκεφτόμουν, αν με χτυπήσει αυτοκίνητο, τι θα έχω αφήσει να θυμούνται από εμένα; Έτσι αποφάσισα να λέω την αλήθεια εκεί που μπορώ, εκεί που την αντέχουν και έχει λόγο να υπάρχει. Και το ακολούθησα».

«Αυτό το φιλί θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όχι να γίνει θέμα»

Τέλος, ο Δημήτρης Αποστόλου αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η σκηνή. «Όταν τελείωσε το επεισόδιο, με πήραν κάποιοι φίλοι που πιο πολύ μου συζητήσανε πώς μας άφησε η ΕΡΤ να μιλάμε έτσι, όχι το φιλί. Όταν πήγαμε την “Τούρτα της Μαμάς” στην ΕΡΤ, ρωτάγαμε αν είναι σίγουροι ότι το θέλουν γιατί ήταν η ΕΡΤ, η κρατική τηλεόραση. Μας είπαν να κάνουμε ελεύθερα ό,τι θέλουμε. Αυτό το φιλί θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όχι να γίνει θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αποστόλου.