Ο Γκάνθερ o ΣT’, ένας γερμανικός ποιμενικός, είναι ο πλουσιότερος σκύλος του κόσμου –ένα υπέροχο τετράποδο που κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του από τον… παππού του, Γκάνθερ Δ’.

Όπως σημειώνει το εκτενές δημοσίευμα του ΑΡ, όλα ξεκίνησαν το 1992, όταν ο προπάππος του, Γκάνθερ Γ’ κληρονόμησε ένα fund εκατομμυρίων δολαρίων μετά τον θάνατο της ιδιοκτήτριάς του, της Γερμανίδας κόμισσας Καρλότα Λιμπενστάιν.

Ομάδα διαχειριστών βοηθούν τον εκατομμυριούχο σκύλο

Εδώ και 30 χρόνια λοιπόν, μία ομάδα διαχειριστών βοηθούν να «διατηρηθεί ο πολυτελής τρόπος ζωής» των διαδόχων του σκύλου, συμπεριλαμβανομένου του Γκάνθερ ΣΤ’.

Αυτό σημαίνει ότι ένας σεφ ετοιμάζει το πρωινό του κάθε πρωί, χρησιμοποιώντας το καλύτερο κρέας, φρέσκα λαχανικά και ρύζι. Κάποιες φορές απολαμβάνει χαβιάρι, αλλά ποτέ κροκέτες. Ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ, δουλεύει καθημερινά την υπακοή σε εντολές με τον εκπαιδευτή του και κοιμάται σε κρεβάτι καλυμμένο με κόκκινο βελούδο, με θέα την παραλία.

Επίσης κάνει συχνά ταξίδια στο Μιλάνο και τις Μπαχάμες, ενώ προ ημερών ο σκύλος είχε μια «συνάντηση» με τους μεσίτες που πουλάνε την έπαυλή του στο Μαϊάμι, η οποία κάποτε ανήκε στη Μαντόνα.

«Στη συνάντηση, ο Γκάνθερ φορούσε το καλύτερο κολάρο του με faux διαμάντια. Το πραγματικά χρυσό κολάρο του βρίσκεται στην κύρια κατοικία του, στην Τοσκάνη», αναφέρει το άρθρο.  

Η βίλα πωλείται έναντι 31 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πριν από δύο δεκαετίες την είχαν αγοράσει από τη αμερικανίδα τραγουδίστρια για 7,5 εκατομμύρια. Η έπαυλη έχει οχτώ υπνοδωμάτια, είναι στην παραλία και πάνω από το τζάκι στο σαλόνι υπάρχει πορτρέτο του Γκάνθερ Δ’, σε επίχρυση κορνίζα.

«Ζει στην πρώην κρεβατοκάμαρα της Μαντόνα», δήλωσε η μεσίτρια Ρούθι Άσουλιν. «Κοιμάται με την πιο εκπληκτική θέα, σε ένα κατά παραγγελία κρεβάτι από την Ιταλία, στο πρώην υπνοδωμάτιο της μεγαλύτερης σταρ στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Η βασική φροντιστής του σκύλου είναι η Κάρλα Ριτσιτέλι, μέλος του συμβουλίου που διαχειρίζεται το fund, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων πλέον, με τον Γκάνθερ να δίνει το παρών σε όλες αυτές τις συνεδριάσεις, καθισμένος σε μια ειδική θέση δίπλα στα υπόλοιπα μέλη.

Η 52χρονη έχει αναλάβει την περιποίηση των τριών τελευταίων σκύλων Γκάνθερ, ενώ βοήθησε να δημιουργηθεί το Gunther Rescue πριν από μερικά χρόνια, για τη φροντίδα άλλων ζώων.

Παρά τον πολυτελή τρόπο ζωής του, ο γερμανικός ποιμενικός έχει και τα προβλήματά του. Στο σπίτι της στην Τοσκάνη η Ριτσιτέλι έχει άλλους δύο σκύλους- με τους οποίους παίζει ο Γκάνθερ- έξι γάτες και μερικά κοτόπουλα. «Ακόμη μαθαίνει να συνυπάρχει με έξι γάτες», παραδέχεται η 52χρονη.