«Η Αμερική δεν είναι πια η Γη της Επαγγελίας που ήταν κάποτε», δηλώνει το πρώην top model και νυν φωτογράφος. Ο Σπύρος Πώρος κινείται μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες, καθώς μπροστά από τον φωτογραφικό του φακό έχουν περάσει οι πιο μεγάλοι σταρ της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος.

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του στην Espresso.

– Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική μόδα;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μόδα στην Ελλάδα. Είναι ένα είδος πολυτελείας. Η Ελλάδα γενικά ποτέ δεν είχε μόδα και θέλει πολλή δουλειά για να υπάρξει κάτι καλό εδώ πέρα. Απλώς ξεγελιούνται ο ένας με τον άλλον για εσωτερική κατανάλωση.

– Ποια είναι η άποψή σου για το Net top model;
Αστειεύεσαι… Δεν υπάρχει top model, ποτέ δεν υπήρχε top model Ελληνίδα, μόνο η Έλενα Κουντουρά, που έχει κάνει πολλές δουλειές στο εξωτερικό, αλλά δεν υπήρξε top model. Ο λόγος είναι ότι είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά και ο σωματότυπος της Ελληνίδας δεν είναι ο κατάλληλος που πρέπει να έχουν τα top model. Οι εκπομπές αυτές στερούνται σοβαρότητας και κοροϊδεύουν τον κόσμο με σκοπό να προβάλουν την κριτική επιτροπή και να βγάλουν χρήματα από τη διαφήμιση.

– Ποια είναι η γνώμη σου για την τηλεόραση στην Ελλάδα;

Δύο ειδών άνθρωποι ασχολούνται με την τηλεόραση στην Ελλάδα: οι μεν είναι άνθρωποι πραγματικά κουτοί, χωρίς κάποιο επίπεδο και που ως μόνο μέσο έχουν την τηλεόραση ας πούμε, αλλά είναι χαρούμενοι σε αυτό που κάνουν μέσα στην άγνοιά τους. Και οι δε, που έχουν αποτύχει στις δουλειές τους έχουν την τηλεόραση ως μέσον προκειμένου να βγάλουν ορισμένα χρήματα και να προβληθούν, κοροϊδεύοντας τους υπόλοιπους, ενώ κανονικά έπρεπε να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.

– Ποιος Έλληνας σε ιντριγκάρει για να φωτογραφίσεις;

Σαν τρελός θα ήθελα να φωτογραφήσω τον μοναδικό Θανάση Βέγγο…

– Έχεις παρακολουθήσει το Νησί;
Ναι και μου αρέσει… Έχω ακούσει όμως και κάποιους να κατακρίνουν τη σειρά, ότι είναι πολύ δραματική και δεν ξέρω τι άλλο. Νομίζω ότι είναι το μοναδικό προϊόν που αξίζει να είναι στην τηλεόραση.