Για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, αλλά και για τις ευθύνες των ελλήνων πολιτών για όλα όσα οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση μίλησε η αγαπημένη ηθοποιός, Νένα Μεντή, σε συνέντευξή της σε εφημερίδα.

«Μας βάλανε στο λούκι του lifestyle, της κονόμας, των δανείων και των διακοποδανείων, του φουσκωτού, του αφούσκωτου και της δήθεν αναβάθμισης της ζωής. Η τηλεόραση πρότεινε ένα στιλ με το οποίο “μάσησε” ο Έλληνας, ο οποίος μια ζωή ήταν οπαδός της σιγουριάς και του βολέματος και τώρα απόγινε πλέον. Δεν μας εκτιμάω. Και το λέω σε πρώτο πληθυντικό, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Έχω κι εγώ τις ενοχές μου για πολλά. Ανήκω στη γενιά που δεν έχει τίποτα να παραδώσει στα παιδιά της. Υποταχθήκαμε στην ευκολία – ο καθένας αναλόγως με το μυαλό του, με τη στάση του, με την ιδεολογία του. Αλλά φταίμε όλοι – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Δεν αντισταθήκαμε ουσιαστικά, ενώ βλέπαμε τη λαίλαπα που ερχόταν», τονίζει στην εφημερίδα «Real» η γνωστή ηθοποιός.

«Ακόμα και τώρα λέμε ψέματα για να καθησυχάσουμε τον εαυτό μας και να διαγράψουμε το προσωπικό μας φταίξιμο. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ακόμα κι εγώ -που είχα την τύχη να παίξω σε δυο σίριαλ “νόστιμα”, όχι χυδαία, και με κάποιο χιούμορ- συμμετείχα στη γενικότερη εικόνα που παρήγαγε η τηλεόραση, η οποία ήταν πολύ μεθοδευμένη στις κινήσεις της και μας χρησιμοποίησε όλους. Αυτά τα λέω με το μικρό μου το μυαλό. Δεν είμαι ούτε κοινωνιολόγος, ούτε αναλυτής, παρακολουθώ όμως τι γίνεται γύρω. Δεν είμαι ανυποψίαστη. Είμαστε ένας λαός που δεν έχει ισχυρά κρατήματα διότι η παιδεία μας είναι σαθρή. Ποτέ δεν φρόντισε το κράτος να προσφέρει μόρφωση ουσιαστική. Και κάποια στιγμή ήρθε και το περίφημο ΠΑΣΟΚ με τα πολλά του τα λεφτά και θυμάσαι τι έλεγε: «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Και σιγά σιγά μας κυρίευσε το κενό, το άδειο. Και χαμπάρι εμείς. Πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση είχα δει Έλληνες να τρώνε από τα σκουπίδια», καταλήγει η Νένα Μεντή