Η κόρη της ηθοποιού Μπέτυς Λιβανού και του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου ακολουθεί το επάγγελμα της μητέρας της κι εξελίσσεται με σταθερά βήματα.

Ξεκίνησε με εμφανίσεις στον κινηματογράφο κα το θέατρο, ενώ έκανε την πρώτη της τηλεοπτικής εμφάνιση στο σίριαλ του Mega «To Νησί».

Η ελληνική ομορφιά της Μαργαρίτας Πανουσοπούλου δεν περνά απαρατήρητη εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Για την ακρίβεια, η Μαργαρίτα πρωταγωνιστεί σε ένα διαφημιστικό σποτ μεξικάνικης μπύρας, που έχει γυριστεί στη Μύκονο και προβάλλει τις ομορφιές του νησιού αλλά και την ελληνική ομορφιά στο πρόσωπο της Μαργαρίτας!

Η ίδια, μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, όταν ήταν ακόμα παιδί:

«Ήμουν δέκα ετών όταν ζήτησα από τον πατέρα μου έναν ρόλο στην ταινία του «Ελεύθερη Κατάδυση». Θυμάμαι τη μητέρα μου να θέλει να με συμβουλέψει στα γυρίσματα -θα έπαιζα την κόρη της Καρυοφιλλιάς Καραμπέτη- κι εγώ ψευδά της λέω… «Σε παρακαλώ. Θα ακούσω μόνο το σκηνοθέτη μου”».

Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου σπούδασε στη σχολή υποκριτικής της Italia Conti Academy of Theatre and Dramatic Arts. Στο τρίτο έτος των σπουδών της βρέθηκε στο Λονδίνο και μετά από μια καλλιτεχνική δοκιμασία την προσέγγισε μια casting director και κάπως έτσι βρέθηκε να περιοδεύει στην Αγγλία ενσαρκώνοντας τη “Βαϊόλα” από τη «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ και την «Ιζαμπέλα» στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη».

Χαρακτηρίζει τη μητέρα της ως «τον πιο γλυκό άνθρωπο στον κόσμο» που τη βοήθησε σε μια θεατρική πρωτοβουλία της, που ονόμασε «Εν λευκώ». Συγκεκριμένα, δημιούργησε μια ερασιτεχνική ομάδα, από κατοίκους της Παιανίας και ανέβασε την παράσταση «Αυλή των Θαυμάτων», που παίχτηκε σε διάφορα δημοτικά φεστιβάλ και μέρος των εσόδων διατέθηκε σε κοινωφελείς σκοπούς.

Όσο για την συμμετοχή της στο σίριαλ «Το Νησί» λέει: «Ήταν η πρώτη μου επαφή με την τηλεόραση, τότε κατάλαβα τη δύναμή της. Είναι τόσα πολλά τα μάτια που είναι στραμμένα επάνω σου».