Οι 12χρονες Μαργαρίτα Μαρμαρά και Λίλιαν Εμβαλωτή είναι οι δύο φιναλίστ της τελικής δοκιμασίας του «Junior MasterChef», που φτάνει στο τέλος του αύριο Κυριακή, στις 9 μ.μ. στο Mega.

Οι δέκα συμπαίκτες των δύο φιναλίστ, αλλά και παιδιά που οι τηλεθεατές είδαν στο bootcamp, επιστρέφουν και γεμίζουν το στούντιο ζωντάνια και παιδικά χαμόγελα.

Στον τελικό, οι τρεις κριτές περνούν πίσω από τους πάγκους των παικτών και έρχονται αντιμέτωποι, ο καθένας ξεχωριστά, με μια περίεργη δοκιμασία… υπό την αυστηρή καθοδήγηση των παιδιών!

Η Μαρία Μπεκατώρου υποκλίνεται μπροστά στα μικρά ταλέντα: «Γενικά μαγειρεύω πολύ καλά. Και είμαι από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την κουζίνα. Ομως δεν μπορώ να μαγειρέψω τόσο καλά όσο τα πιτσιρίκια και δεν μπορώ σίγουρα να παρουσιάσω τα πιάτα έτσι, με τόσο ευφάνταστο τρόπο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι υπάρχουν παιδιά-ταλέντα στη μαγειρική, όπως υπάρχουν στη μουσική και τη ζωγραφική».

Οι δοκιμασίες του τελικού είναι δύσκολες και καθοριστικές. Στο τελευταίο τεστ δημιουργικότητας τα δύο κορίτσια πρέπει να επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία τους προκειμένου να ετοιμάσουν ένα πιάτο που να ξεχωρίζει. Στην εκτέλεση της ίδιας συνταγής βάζουν τα δυνατά τους για μια μάχη με υψηλές απαιτήσεις, με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους κριτές.