Προ ολίγων ημερών οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στον Φλοίσβο προκειμένου να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές εφόδους στα κότερα που εξέρχονταν της μαρίνας.

Λίγες ώρες αργότερα είδαν να έρχεται προς το μέρος τους το περίφημο «Pollux», ένα σκάφος 110 ποδιών, δηλαδή περίπου 33 μέτρων. Πρόκειται για ένα κότερο το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ενοικιάζεται αντί 10.500 ευρώ την ημέρα.

Διαθέτει τέσσερις σουίτες πολυτελείας και μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 καλεσμένους.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ σταμάτησαν το σκάφος και αφού ανέβηκαν επάνω ζήτησαν από τον πλοίαρχο τα στοιχεία των επιβατών και την πορεία του. Προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα στοιχεία είναι αληθινά, ζήτησαν να παρουσιαστούν ενώπιόν τους όλοι οι επιβάτες για καθαρά τυπικούς λόγους.

Ωστόσο, ο πλοίαρχος αρνήθηκε να ειδοποιήσει τους επιβάτες με τη δικαιολογία ότι πρόκειται να VIPs τα οποία δεν επιθυμούν να εμφανιστούν. Ύστερα από μεγάλη πίεση των «Ράμπο» του Σώματος, οι μυστικοί ένοικοι του σκάφους προκειμένου να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα αποφάσισαν να εμφανιστούν.

Τότε παρουσιάστηκε μπροστά τους, μεταξύ άλλων, και η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι η οποία βρισκόταν incognito στην Ελλάδα.

Η δυσφορία της Ιταλίας ηθοποιού ήταν τόσο μεγάλη που παραλίγο να δημιουργηθεί «διπλωματικό επεισόδιο», καθώς η ίδια είχε υπογράψει με την εταιρεία ενοικίασης «σύμφωνο εμπιστευτικότητας», προκειμένου να προστατεύσει το privacy των διακοπών της και να μην μαθευτεί το γεγονός από του paparazzi.

Όπως ήταν απόλυτα φυσικό, οι άνδρες του ΣΔΟΕ αποχώρησαν αμέσως από το σκάφος, το οποίο συνέχισε την πορεία του προς άγνωστη κατεύθυνση.