Θα φανταζόταν κανείς καλύτερο εκπρόσωπο του ανδρικού φύλου από τον καρδιοκατακτητή ηθοποιό του Χόλιγουντ, Daniel Craig, για να τον ντύσει ως γυναίκα προς τιμής την ημέρα της Γυναίκας; Ο βρετανός ηθοποιός συνεργάστηκε με την οργάνωση Equals, που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Στο διάρκειας δύο λεπτών βίντεο ο γαλανομάτης Daniel «ακούει» μια γυναικεία φωνή, που τον ενημερώνει με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ανισότητες στην αμοιβή ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, τη σεξουαλική κακοποίηση, την ανεργία και την εγκυμοσύνη.

«Για κάποιον σαν κι εσάς που δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για το “ασθενές φύλο” αναρωτιέμαι αν ποτέ σκεφτήκατε πώς είναι να είναι κανείς γυναίκα» λέει η φωνή… και στο επόμενο πλάνο ο γνωστό ηθοποιός επανέρχεται ως… γυναίκα!


Ο Johnny Depp πολύ πριν γίνει διάσημος ως Jack Sparrow στους Πειρατές της Καραϊβικής ήρθε πολύ κοντά στη «γυναικεία» του φύση με τις ταινίες «Ed Wood» το 1994 και το «Before Night Falls» το 2000.


Ο Jude Law μέσα από την ταινία Rage, όπου υποδυόταν ένα καστανό σούπερ μόντελ.


Ο Μεξικανός Gael Garcia Bernal στο ρόλο της τραβεστί Zahara από την ταινία «Κακή εκπαίδευση». Μιλώντας στον Independent είπε: «Ως γυναίκα μπορείς να κάνεις τους άντρες ό,τι θες… αρκεί να βρεις τον τρόπο».