Μπορεί να έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τη μέρα που ο τραγουδιστής των Queen άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο η έντονη ζωή του και ο εκρηκτικός του χαρακτήρας απασχολούν ακόμη. Ένας από τους στενούς του φίλους, ο David Wigg, ρίχνει φως σε άγνωστες ιστορίες γύρω από τη ζωή του μουσικού.

Έχουν περάσει 36 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που το «Bohemian Rapsody» σκαρφάλωσε την κορυφή των charts. Για το γεγονός αυτό μια έκθεση αφιερωμένη στους Queen ανοίγει στο «East End» του Λονδίνου στις 25 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Stormtroopers In Stilettos: Queen, The Early Years». Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Wigg αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με τον Mercury.

«Όσο είμαι ζωντανός δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την ημέρα που γνώρισα τον Freddie Mercury. Μπήκε τρέχοντας στο καμαρίνι του ύστερα από ένα δίωρο σόου, έπιασε ένα σίδερο ρούχων και το πέταξε με φόρα σε έναν ολόσωμο καθρέφτη κάνοντάς τον θρύψαλα. Σίγουρα δεν είναι προληπτικός σκέφτηκα», είναι οι πρώτες κουβέντες του Wigg για το φίλο του, ο οποίος είχε γίνει έξω φρενών με ένα τεχνικό πρόβλημα. «Αν και το κοινό δεν κατάλαβε τίποτα, εκείνος ήταν νευρικός», προσθέτει.

Ο Wigg ακολούθησε τους Queen κατά τη διάρκεια της πορείας τους και κατέγραψε γεγονότα, αλλά και στιγμές, τις οποίες τώρα βγάζει στη δημοσιότητα. «Αν και εκρηκτικός στη σκηνή, όταν έκλειναν τα φώτα ήταν άλλος άνθρωπος», περιγράφει ο φίλος του. «Είμαι σαν χαμαιλέοντας. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή είμαι αλλιώς. Δεν υπάρχουν ημίμετρα. Πρέπει να είσαι ευέλικτος αν θες να είσαι rock star», είχε πει μια φορά ο Freddie Mercury για τον εαυτό του.

Αν και ομοφυλόφιλος, αγάπησε μια κοπέλα, την Mary Austin Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 19 ετών και ήταν μαζί για έξι χρόνια μέχρι που της είπε ότι νομίζει πως είναι bisexual. «Όχι, είσαι gay», του απάντησε εκείνη. Αν και χώρισαν εκείνος συνέχισε να νοιάζεται γι΄αυτήν, ενώ της αγόρασε ένα διαμέρισμα δίπλα στο δικό του, ώστε να είναι κοντά. «Είναι μια δυνατή σχέση. Αν πεθάνω πρώτος θα αφήσω τα πάντα σε εκείνη», εκμυστηρεύτηκε στο φίλο του ο Mercury, όπως και έκανε, όταν πέθανε λόγω AIDS.

«Έχω δοκιμάσει σχέσεις και με τα δυο φύλα. Άνδρες και γυναίκες. Όλες πήγαν στραβά. Κανένας δεν μπορεί να με ανεχτεί. Τους καταστρέφω. Τα θέλω όλα για τον εαυτό μου, αλλά αυτό δε θέλουν όλοι; Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δίνω. Απαιτώ πολλά, αλλά δίνω και πολλά ως αντάλλαγμα», είχε πει για τις σχέσεις του. Όταν ανακάλυψε ότι έπασχε από AIDS δεν ζήτησε θεραπευτική αγωγή, καθώς ήθελε να φύγει ήσυχος.

«Το σεξ ήταν βασικό συστατικό της ζωής μου. Έκανα όλα όσα περιβάλουν τη μουσική και τα ζούσα στο έπακρο. Άλλωστε, θα ήταν βαρετό να είμαι 70. Αν πεθάνω αύριο δε θα με νοιάξει. Έζησα μια γεμάτη ζωή», ήταν τα λόγια του λίγο πριν πεθάνει.