Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και στενός φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Άγγελος Πυριόχος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μοιράστηκε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο άγνωστες στιγμές από την προσωπική και καλλιτεχνική τους σχέση.
Ο Άγγελος Πυριόχος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε εμπειρίες του από συναντήσεις με τον Αριστοτέλη Ωνάση και τη Μαρία Κάλλας, αποκάλυψε ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρο της εθνικής μας σταρ.
Ο δημοσιογράφος περιέγραψε μια συγκλονιστική στιγμή που συνέβη δύο χρόνια πριν τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη:
«Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, “πάρε τον Πάνο [Χατζηκουτσέλη] κι ελάτε σπίτι”. Μας είπε ότι θέλει να κάνει ένα μιούζικαλ τη ζωή της. Κατουρηθήκαμε κανονικά.»
Η ιδέα ενθουσίασε τόσο την ίδια όσο και τους συνεργάτες της. Ο Πυριόχος θυμάται: «Εγώ πήγαινα σχεδόν κάθε μέρα, ο Πάνος δεν μπορούσε, κάναμε πλάνα.» Μάλιστα, ο συγγραφέας είχε βρει τον τίτλο που λάτρεψε η Αλίκη:
«Είχα βρει τον τίτλο “Άλλος με τη βάρκα μου”, είχε τρελαθεί.»
Το φιλόδοξο σχέδιο, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. «Δεν το ολοκληρώσαμε, είχαμε γράψει όμως ολόκληρη τη σκαλέτα, ποια τραγούδια, πώς θα είναι, αλλά μετά αρρώστησε», εξήγησε ο Πυριόχος. Πρόσθεσε ότι η ηθοποιός τους είχε εκμυστηρευτεί «απίστευτα πράγματα», που κανείς άλλος δεν έμαθε.
Το κόνσεπτ του μιούζικαλ θα ήταν ιδιαίτερο: «Το κόνσεπτ ήταν πέντε διαφορετικές Αλίκες, πέντε πρόσωπα της Αλίκης».
Πέρα από την καλλιτεχνική της πλευρά, ο Άγγελος Πυριόχος μίλησε και για την προσωπικότητα της Αλίκης, τονίζοντας το χιούμορ της, αλλά και την αγωνία της για το πέρασμα του χρόνου και την εικόνα που έπρεπε να διατηρεί προς το κοινό:
«Παρ’ ότι έδειχνε μια σταθερότητα, είχε φοβερό χιούμορ. Έβλεπε ότι μεγαλώνει και έπρεπε να παρουσιάζει στον κόσμο την ίδια εικόνα. Έλεγε, “τώρα οι συμμαθήτριες θα δεχτούνε να παίξω την “Επιστροφή της Γηραίας κυρίας”;”»