Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης και η αδερφή του Βάσω, καθώς ο δικηγόρος του, Γιώργος Μερκουλίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση μετά την αίτηση της τελευταίας για τον έλεγχο της ψυχικής του υγείας και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική. Ο Γιώργος Μερκουλίδης, έκανε λόγο για μια «δυσάρεστη έκπληξη», αποκαλύπτοντας πως η κίνηση αυτή ήταν συνέχεια μιας δικαστικής διένεξης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ειδικότερα μιλώντας στον ANT1, πληρεξούσιος δικηγόρος του τραγουδιστή ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι και για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη αυτή η ιστορία. Έχει μια δικαστική διένεξη με την αδερφή του, μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα καταθέταμε και μηνύσεις για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν τελεστεί εις βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη και εν όψει αυτής της δικαστικής διένεξης θεωρώ – αν δείτε το χρόνο που κατατέθηκε το αίτημα και έγινε δεκτό – παραμονή Δεκαπενταύγουστου και με δεδομένο ότι η σημερινή μέρα είναι αργία και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, είναι δύσκολο να διερευνηθούν σοβαρά θέματα και ειδικότερα για την ψυχική υγεία του κάθε ανθρώπου.

Οι μηνύσεις που θα καταθέσουμε θα είναι εναντίον της αδερφής του και κατά παντός υπευθύνου. Για σοβαρά αδικήματα υπεξαίρεσης και λοιπών άλλων αδικημάτων. Η μήνυση θα διανθιστεί και με νέα αδικήματα, εξαιτίας της τωρινής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.»

Ο ίδιος ο τραγουδιστής σε δήλωσή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με τύλιξαν κυριολεκτικά σε μία κόλλα χαρτί πρόσωπα του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος με τα οποία έχω δικαστική διένεξη και ετοιμαζόμουν, αρχές Σεπτεμβρίου να καταθέσω μηνύσεις για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, επειδή η μεθόδευση και κατασκευή της εις βάρος μου διαμορφωμένης κατάστασης έγινε σήμερα παραμονή του 15Αύγουστου με δεδομένο ότι είναι αύριο αργία και μεσολαβεί σαββατοκύριακο.

Εκφράζω την αγανάκτησή μου για την άθλια κακόβουλη και μεθοδευμένη προσπάθεια για τη φυσική μου εξόντωση με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων. Ο Ναπολέοντας έλεγε νικητής δεν είναι αυτός που αρχίζει τον πόλεμο αλλά αυτός που επικρατεί. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την αγάπη σας. Είμαι υγιής, ακμαίος και δυνατός».