Σε μια σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη, η Σόφι Γουίνκλεμαν -γνωστή και ως Λαίδη Φρέντερικ Ουίνδσορ- προκάλεσε αίσθηση αποκαλύπτοντας ότι δεν διάλεξε η ίδια το νυφικό της, δεν ήξερε τους περισσότερους καλεσμένους και περιέγραψε τα μαλλιά της τη μέρα του γάμου της ως «αηδιαστικά», σύμφωνα με τη nypost.
Η Σόφι, που είναι παντρεμένη με τον Λόρδο Φρέντερικ Ουίνδσορ, γιο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας του Κεντ και δεύτερο ξάδερφο του βασιλιά Καρόλου, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, ωστόσο αποτελεί μέλος του ευρύτερου βασιλικού κύκλου. Παλαιότερα είχε εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, ενώ σήμερα στηρίζει δημόσια τον βασιλιά Κάρολο και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κάθριν.
Η κόρη της, Μοντ Ουίνδσορ, υπήρξε συμμαθήτρια του πρίγκιπα Γεωργίου και παρανυφάκι στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας.
Το γεγονός που δεν θα ξεχάσει ποτέ από τον γάμο της
Η Σόφι, ηθοποιός στο επάγγελμα, παντρεύτηκε τον Φρέντερικ το 2009 στο Χάμπτον Κορτ Παλάς. Παρότι η τελετή χαρακτηρίστηκε παραμυθένια, με 400 προσκεκλημένους και μέλη της βασιλικής οικογένειας παρόντα, η ίδια παραδέχεται σήμερα ότι πολλά στοιχεία του γάμου δεν ήταν της επιλογής της.
Μιλώντας στην Telegraph, ανέφερε: «Ήταν όλα θολά, γιατί έπρεπε να μετακομίσουμε στο Λος Άντζελες την επόμενη μέρα και να ξεκινήσω νέα δουλειά. Δεν είχα σκεφτεί καθόλου τον γάμο». Η πεθερά της «ανέλαβε πλήρως την οργάνωση», κάτι που η Σόφι θεώρησε τότε χρήσιμο.
Ωστόσο, σήμερα θυμάται: «Τα μαλλιά μου ήταν τόσο αηδιαστικά, και ο Φρέντι ακόμη στεναχωριέται για αυτό. Ήταν απλώς αηδιαστικά. Και το φόρεμα το διάλεξε η πεθερά μου. Ήταν γλυκό, φουσκωτό, αλλά φαινόμουν σαν τρελή. Κοιτάζοντας πίσω, θα προτιμούσα ένα πιο απλό φόρεμα και να είχα κάνει πιστολάκι από κάποιον που ήξερε».
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Tatler, αποκάλυψε: «Δεν ήξερα σχεδόν κανέναν στον γάμο. Είχα τις φίλες μου, αλλά οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι. Ήμουν τόσο αποφασισμένη να μην είμαι “bridezilla”, που ούτε το χτένισμά μου δεν είχα οργανώσει – και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο αηδιαστικό ήταν».
Η πρώτη της φράση στον Φρέντερικ όταν τον αντίκρισε στον διάδρομο ήταν: «Συγγνώμη για τα μαλλιά». Εκείνος απάντησε: «Ναι, τι στο καλό έκανες;».
Σε αντίθεση με την εμπειρία της Μέγκαν Μαρκλ, η Σόφι εκφράζεται με θαυμασμό για τη βασιλική οικογένεια. Έχει μιλήσει με θέρμη για την Κάθριν και τον Ουίλιαμ, παρότι δεν τους βλέπει συχνά, και χαρακτηρίζει τον Κάρολο «πολύ αγαπημένο φίλο», τονίζοντας πόσο εργατικός και ευρηματικός είναι.
Ύστερα από τροχαίο το 2017, όπου υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας διέταξε τον σεφ του να στέλνει φαγητό στην οικογένειά της δύο φορές την ημέρα. Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ πρότεινε την κολύμβηση ως αποκατάσταση και της παραχώρησε την πισίνα του παλατιού. Όπως είπε η Σόφι: «Αυτό με έσωσε. Ήταν τόσο προσεκτική μαζί μου».