Τη συνάδελφο της, Μαριλένα Γεραντώνη συνάντησε η Νίκη Λυμπεράκη το μεσημέρι της Κυριακής στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μαμα-δες» στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA μίλησε για τις αλλαγές που έφερε τα τελευταία χρόνια η μητρότητα στη ζωή της καθώς και για την έκπληξη που ένιωσε όταν έμαθε πως θα γίνει μανούλα.

Ειδικότερα, η Νίκη Λυμπεράκη εξομολογήθηκε αρχικά πως «τα πέντε χρόνια της μητρότητας έχουν αλλάξει μέσα μου οι βεβαιότητες. Δηλαδή έχω σταματήσει σε μεγάλο βαθμό να είμαι απόλυτη. Αυτή η αίσθηση ότι «τα πράγματα κάπως θα γίνουν έτσι», «είναι καθορισμένα έτσι», έτσι πρέπει να γίνονται» και τα λοιπά. Δεν υπάρχει αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχει και μια διαρκής αυτοαμφισβήτηση. Δηλαδή, το έκανα σωστά τώρα αυτό;».

«Η μητρότητα προέκυψε εντελώς και μάλιστα προέκυψε ενώ μου είχαν πει ότι δεν θα προκύψει κιόλας. Οπότε ήταν μια τρομερή έκπληξη και μετά ένας ατελείωτος αυτοσχεδιασμός. Ούτε το σκεφτόμουν ούτε το προγραμμάτιζα. Περίπου μου το είχαν αποκλείσει, δηλαδή μου είχαν πει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ήρθε όμως στη ζωή μου ως μια φανταστική ανατροπή και σάρωσε τα πάντα».

«Νομίζω πως είμαι η κλασική μαμά που ό,τι κορόιδευα… το λούζομαι. Θα δεις ένα παιδί κολλημένο σε μια οθόνη, δεν θα του πεις «κάνε λίγο πίσω γιατί θα χαλάσουν τα μάτια σου;». Δεν γίνεται» παραδέχθηκε ακόμα, σε άλλο σημείο, η Νίκη Λυμπεράκη στη νέα της συνέντευξη στην εβδομαδιαία εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος της δημόσιας τηλεόρασης.