Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, ένα από τα πιο διάσημα και όμορφα πρώην ζευγάρια του Χόλιγουντ, δεν έχουν εύκολο διαζύγιο. Οι μόνες τους συναντήσεις πλέον είναι στις δικαστικές αίθουσες. Τελευταία εξέλιξη; Ο διάσημος ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο «γύρο» στη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, για τον γαλλικό αμπελώνα τους, αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Ο 60χρονος πρωταγωνιστής του «Moneyball» βρέθηκε στα δικαστήρια της Καλιφόρνιας και του Λουξεμβούργου για το Château Miraval, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει το πλειοψηφικό ποσοστό στον περίφημο αμπελώνα, αφού η 48χρονη Τζολί πούλησε τις μετοχές της στον Yuri Shefler, ιδιοκτήτη του ρωσικού κολοσσού της βότκας «Stoli», όπως γράφει το «Page Six».

Πριν παντρευτούν, οι δυο τους αγόρασαν μαζί το κτήμα, με τον Πιτ να κατέχει το 60% και την Τζολί το 40%. Μετά τον γάμο τους, ο ηθοποιός χάρισε στην Τζολί ένα επιπλέον 10% σαν γαμήλιο δώρο. Ωστόσο, το ζευγάρι χώρισε το 2016. Στη συνέχεια η Τζολί πούλησε τις μετοχές της, αλλά ο Πιτ υποστηρίζει ότι η συμφωνία της δεν ήταν έγκυρη και ότι θα έπρεπε να διατηρήσει το 60% της ιδιοκτησίας του.

Πηγή κοντά στην υπόθεση είπε στην «Page Six»: «Αυτός κατείχε το 60% και εκείνη το 40%. Όταν παντρεύτηκαν, έγινε μια συζήτηση, αλλά όλα ήταν «ρόδινα» τότε. Η συμφωνία ήταν να πάρει το 10% από αυτόν (Μπραντ Πίτ), μια συμφωνία 50/50. Ήταν συμβολικό της συνεργασίας τους».

Ωστόσο, ο Πιτ έχει υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η συμφωνία του ζευγαριού για το επιπλέον 10% είναι ανεφάρμοστη, και ότι θα πρέπει να πάρει πίσω το ποσοστό και να διατηρήσει τον έλεγχο της περιουσίας. Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου αποφάσισε ότι -προς το παρόν- το 10 τοις εκατό επιστρέφει στον Πιτ μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση.

Η πηγή είπε στο μέσο ενημέρωσης: «Προς το παρόν, διατηρεί ένα 60/40», που σημαίνει ότι διατηρεί τον έλεγχο του αμπελώνα πιθανότατα για έναν ακόμη χρόνο ή περισσότερο», καθώς η δικαστική μάχη συνεχίζεται.