Μετά τα βίντεο που έγιναν viral στο TikTok από τους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες καταγράφονται γυναίκες να βγαίνουν πολύ λιτά ντυμένες, τώρα όλοι αναζητούν τον μυστηριώδη χρήστη που ανεβάζει το υλικό. Ο άγνωστος που κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό @dinamimi59, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες ακολούθους και προβολές στα βίντεό του.

Το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τα ντυσίματα των γυναικών από δρόμους της Βρετανίας, κυρίως του Μάντσεστερ. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τραβά πλάνα από «τη νυχτερινή ζωή της πόλης», όμως σε αυτά ο θεατής βλέπει πολύ σπάνια άντρες. Μάλιστα, οι άντρες φαίνονται μόνο όταν υπάρχει κάποια γυναίκα στο πλάνο.

Οι γυναίκες βιντεοσκοπούνται από τον χρήστη χωρίς τη θέλησή τους, ενώ σε κανένα πλάνο δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν πως κάποιος τις βιντεοσκοπεί. Σύμφωνα με το nypost.com, μια από τις γυναίκες που φαίνονται στα βίντεο, έγραψε πως «είναι άβολο» και ξεκαθάρισε πως δεν είχε ιδέα ότι τη βιντεοσκοπούν. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως τα κορίτσια βιντεοσκοπούνται χωρίς την έγκρισή τους», είπε η Έιμι Άνταμς.

«Νομίζω ότι όλο το περιεχόμενο αυτού του λογαριασμού είναι τόσο αηδιαστικό, επειδή το παρουσιάζει ως “νυχτερινή ζωή στο Μάντσεστερ”, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για κάποιον τύπο που καταγράφει νεαρά κορίτσια σε νυχτερινή έξοδο. Μπορείτε να υποστηρίζετε ότι η βιντεοσκόπηση σε δημόσιο χώρο είναι νόμιμη, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, όμως, επειδή δεν είναι παράνομο, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό», τόνισε η ίδια.

@screenshothq

A new video series called ‘Manchester Nightlife’ has gone viral on TikTok with over 6.8m likes and it’s caught the attention of many. The creator films women in groups drinking, partying, women alone, sitting on curbs, eating or texting without the permission of those featured. #manchesternightlife #walkinginchina #misogony #feminism #nightoutwiththegirls #nightlife

♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, ωστόσο οι περισσότεροι πιστεύουν πως πίσω από τον λογαριασμό κρύβεται κάποιος άντρας, εξαιτίας των υποτιμητικών σχολίων που βλέπει κανείς κάτω από τα βίντεο. Τα σχόλια προέρχονται κυρίως από άντρες όλων των ηλικιών.

Από την άλλη, διάφορες γυναίκες σπεύδουν πλέον να σχολιάσουν κάτω από τα βίντεο, γράφοντας «Τέλεια! Αφήστε τις να απολαύσουν τη νεότητά τους και να περάσουν ωραία», ενώ μια άλλη είπε «Να θυμάστε πως ο τρόπος που ντύνεται (μια γυναίκα) δεν σημαίνει ότι θα σας πει και “ναι”».