Οι τελευταίοι μήνες της στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας πρέπει να ήταν πολύ αγχωτικοί για την Σάνα Μάριν. H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι απειλές πως η χώρα της θα μπορούσε να ακολουθήσει, το σκάνδαλο με την υποτιθέμενη χρήση κοκαΐνης σε πάρτι με φίλους και οι αναφορές για το ενδεχόμενο να έχει απατήσει τον σύζυγό της με τον οποίο τελικά χώρισαν… Γι’ αυτό κι αφότου παραιτήθηκε αποφάσισε να ταξιδέψει.

Πλέον, μοιράζεται στιγμές από τη ζωή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κι εκεί μοιάζει περισσότερο με influencer παρά με πολιτικό. Η πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δείχνει να έχει ξανανιώσει μακριά από τις πιέσεις της ενασχόλησης με τα κοινά και της χάραξης στρατηγικών που αφορούν το εσωτερικό και το εξωτερικό μιας χώρας. Τώρα, ταξιδεύει…

Σε μια σειρά από πρόσφατες φωτογραφίες της πόζαρε στο φακό φορώντας ακριβά ρούχα στο Παρίσι, όπως θα έκανε ένα μοντέλο, ενώ έδειξε και μερικές εικόνες από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο. Σε άλλες φοράει μαγιό και σε άλλες εμφανίζεται ξέγνοιαστη, σε καλοκαιρινό ή φθινοπωρινό φόντο. «Τυχαία επιλεγμένες φωτογραφίες από τα πρόσφατα ταξίδια μου», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα.

Οι διαλέξεις

Η Σάνα Μάριν βρέθηκε στη δίνη της σκληρής κριτικής του φινλανδικού Τύπου για τον τρόπο ου διαχειρίστηκε το διαζύγιό της με τον επί τρία χρόνια σύζυγό της Μάρκους Ράικονεν, με τον οποίον ήταν για 19 έτη μαζί. «Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια μαζί και την αγαπημένη μας κόρη. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πέραν της προσωπικής της ζωής, σε επαγγελματικό επίπεδο μέρος της δουλειάς της πλέον είναι να δίνει διαλέξεις και ομιλίες σε διάφορα φόρουμ εξηγώντας τις προκλήσεις της πολιτικής, τις εξελίξεις στη γεωπολιτική, αλλά και δίνοντας συμβουλές για θέματα ηγεσίας και διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων.