Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» φιλοξενήθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Γαλίτης το πρωί της Δευτέρας (06/11) και μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά «άνοιξαν» το κεφαλαίο «σάτιρα». Ο ηθοποιός τότε θυμήθηκε την στιγμή που τον είχε καλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να του κάνει σύσταση για ένα αστείο που ακουγόταν στην σειρά «Διαπλεκόμενοι» του Star Channel στην οποία συμμετείχε.

«Για μένα σάτιρα είναι να σατιρίζεις πρώτα τον εαυτό σου και τον πιο δυνατό. Από σένα ξεκινάει όλο αυτό» ανέφερε ο Γιώργος Γαλίτης και πρόσθεσε: «Δεν βλέπουμε πολιτική σάτιρα στην τηλεόραση γιατί οι επιλογές των καναλιών δεν είναι τέτοιες. Παλιότερα υπήρχαν πάρα πολλές».

«Όταν κάναμε στο Star με τον Φιλιππίδη και τον Λέφα τους Διαπλεκόμενους, μας είχαν καλέσει και στο ΕΣΡ γιατί ήμασταν στο κρεβάτι ο Σημίτης και η Δάφνη κι εγώ έλεγα “Δάφνη θες να δεις το…”». Και μας είπαν ότι δεν μπορείτε να λέτε για το… του πρωθυπουργού. Βέβαια δεν έγινε τίποτα, ήταν κάτι που απλώς δεν ξανακάναμε», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Γαλίτης και σημείωσε πως: «Τα όρια της σάτιρας είναι του τι είναι αστείο όταν ασχολείσαι επαγγελματικά και σοβαρά με αυτό».