Ο Αλέξανδρος Τζόρβας παίζει… μπάλα σε νέο γήπεδο. Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας με την σπουδαία καριέρα σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Νάπολι και Λιλ, μεταξύ άλλων, εδώ και χρόνια ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής έχοντας το δικό του κτήμα στον Ασωπό Λακωνίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μίλησε στην Όλγα Λαφαζάνη για την απόφασή του, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο νέο του περιβάλλον.

«Είναι τα μέρη της συζύγου μου που υιοθέτησα κι εγώ ο ίδιος. Το κτήμα μας έχει κατά βάση ελιές που παράγει το ελαιόλαδό μας και τώρα ετοιμάζουμε και τους αμπελώνες μας. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο το 2014-2015 και ξεκίνησα έναν χρόνο μετά, το 2016. Σήμερα έχουμε 200 στρέμματα. Δε γεννήθηκα με αγρότες γονείς, όπου βρήκα μια διάδοχη κατάσταση. Εγώ το ξεκίνησα από την αρχή» δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Το λατρεύω. Μου αρέσει πολύ να ιδρώνω, μου αρέσει πολύ να λερώνομαι και να δουλεύω σκληρά» και αποκάλυψε πως τον συνεπαίρνει η δουλειά στους αμπελώνες. «Ο ποδοσφαιριστής έχει τελειώσει οκτώ χρόνια. Τώρα είμαι αγρότης. Πολλοί έχουν ταμπού να το πουν», σημείωσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του εγχειρήματός του: «Έχει τεράστιο άγχος. Επίσης τα κόστη είναι τεράστια και μιλάμε για επιχειρήσεις που δεν έχουν… προστασία. Είναι “ξέσκεπες”, βρίσκονται υπό την προστασία του Θεού».

Το οικονομικό ρίσκο

«Είχε οικονομικό ρίσκο όταν ξεκίνησα. Όσα χρήματα έβγαλα από το πρώτο κομμάτι της ζωής μου, το ποδόσφαιρο, χρειάστηκε να τα επενδύσω στο δεύτερο, στις ελιές. Τα παιδιά έρχονται μαζί μου στο κτήμα για τρεις μήνες το καλοκαίρι και εγώ ανεβοκατεβαίνω» πρόσθεσε ο πρώην τερματοφύλακας, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, όταν «ο γιος του, του τραβούσε το πόδι για να μη φύγει σε άλλο ένα επαγγελματικό ταξίδι».

Στη συνέχεια τη συνέντευξης που παραχώρησε αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

«Είμαστε μαζί από ηλικία 22 ετών, σχεδόν 20 χρόνια. Μόλις γνωριστήκαμε, ταιριάξανε οι χημείες μας. Εγώ και η Χρυσαυγή γνωριστήκαμε σε μία εποχή που δεν είχα ούτε δημοσιότητα, ούτε χρήματα. Τότε εκείνη έκανε δημοσιογραφία σε ένα κανάλι του Παναθηναϊκού, έτυχε να κάνουμε μία συνέντευξη και το ένα έφερε το άλλο. Θαυμάζω πολλά πράγματα σε εκείνη. Πρώτα από όλα ότι είναι μία εξαιρετική μητέρα, είναι πολύ δραστήρια, έχει το συμβολαιογραφείο της και είναι ο ορισμός της σύγχρονης νέας μητέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.