Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε στον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για όσα δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Action24 το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν ή έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά, μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη έχει ως εξής:

Ως ΛΟΑΤΚΙ άτομο, κάθε μέρα έρχομαι αντιμέτωπος με ανόητες δηλώσεις και συζητήσεις στην ελληνική τηλεόραση. Έχω αποφασίσει να μην απαντήσω σε κανένα συνεντευξιαζόμενο, ή παρουσιαστή και απλώς να μην πηγαίνω σε εκπομπές που εκφέρουν ή αναπαράγουν κακοποιητικο λόγο και γι αυτό δεν έχω εμφανιστεί πουθενά από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν.

Σήμερα όμως πραγματικά ξεπεράστηκε κάθε όριο, καθώς ο πρώην υπουργός υγείας κύριος Αθανάσιος Πλεύρης, χρησιμοποιώντας ως όχημα μια δήλωση του κυρίου Κασσελακη, η οποία ούτε σε μένα άρεσε, προσέβαλε ΛΟΑΤΚΙ γονείς και κυρίως τα παιδιά τους, και υποτίμησε καταμουτρα τα σπίτια τους, τη γονεϊκή στοργή που απολαμβάνουν και τη διαπαιδαγώγηση τους. Και έφερε αντιμέτωπους με τον κακοποιητικο του λογο, υπαρκτούς γονείς και υπαρκτά παιδιά που δεν του έφταιξαν σε τίποτα!

Όλοι οι γονείς, ασχέτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού κάτι θα πρέπει να εξηγούνε κάθε μερα στα παιδιά τους. Αυτή είναι η δύσκολη αληθεια. Αν έρθει ένα διαζύγιο θα πρέπει να τους το εξηγήσουν, αν έρθει ένας θάνατος μέσα στην οικογένεια, θα πρέπει να τον εξηγήσουν, αν το παιδί ρωτήσει γιατί έχει δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες, θα πρέπει να το εξηγήσουν. Θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έχει αδερφάκι, τι σημαίνει η λέξη υιοθετημένος. Και κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, θα πρέπει να εξηγήσουν το ανήκουστο.

Το γιατί ο παπους είναι νεοναζί, και πως ξεπερνιέται κάτι τέτοιο. Όλα χρειάζονται εξήγηση. Αλλά οι πραγματικά καλοί γονείς μπορούν να τα εξηγήσουν όλα. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό που τυχόν κληθεί να εξηγήσει.

Και εύχομαι επίσης ο πρωθυπουργός μας να βρει το θάρρος να εξηγήσει στους βουλευτές και υπουργούς του, ότι ο κακοποιητικος τους λόγος είναι αυτός που κρατά τη χώρα στην υπανάπτυκτη πλευρά της Ευρώπης και όχι οι οικογένειες που ζουν σε ένα ευτυχισμένο σπίτι».