Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ θεωρούν το παλάτι κάτι σαν «επιχείρηση» και γι’ αυτό αποφάσισαν να θέσουν εκτός τους… αυλικούς και στην θέση τους να προσλάβουν CEO. Κάτι που θεωρείται «επαναστατική» κίνηση και φέρνει τα πάνω – κάτω στα βασιλικά ανάκτορα. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μπορεί να μην είναι ακόμη ο βασιλιάς, αλλά ήδη ξεκαθαρίζουν ότι σχεδιάζουν να κάνουν πράγματα πολύ διαφορετικά από τους προκατόχους τους.

Μπορώ να αποκαλύψω ότι το ζευγάρι δημιουργεί έναν νέο ρόλο Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) για να διευθύνει τα περίπου 60 άτομα προσωπικό που έχει το παλάτι. Το νέο αφεντικό θα λογοδοτεί απευθείας στο ζεύγος και δεν θα αναφέρεται στους γραμματείς που κρατούν εδώ και καιρό την «εξουσία» στα ανάκτορα, αναφέρει μια πηγή στη Daily Mail. Θα πρέπει ο βασιλιάς και η βασίλισσα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους;» διερωτάται η πηγή.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ήδη προσλάβει μια εταιρεία, την Odgers Berndtson, για να βρει τον καλύτερο υποψήφιο και έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία στην οποία αναγράφεται ποια θα είναι τα καθήκοντά του. «Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι το πιο υψηλόβαθμο πρόσωπο του Οίκου και θα αναφέρεται απευθείας στον Γουίλιαμ και την Κέιτ».

Σε μια προφανή παραδοχή ότι υπάρχουν ισχυρογνώμονες και δύσκολοι χαρακτήρες στο παλάτι, η αγγελία για τη θέση εργασίας αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι «συναισθηματικά ευφυής, καθόλου εγωιστής, με ισχυρή αυτογνωσία και κατανόηση του αντίκτυπου που έχει στους άλλους. Όποιος θέλει τη θέση πρέπει να είναι ικανός να λειτουργεί ως “υπηρετικός” ηγέτης». Ο διευθύνων σύμβουλος θα ασχολείται άμεσα με την οικογένεια του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, «λειτουργώντας ως στρατηγικός σύνδεσμος με το παλάτι του Μπάκιγχαμ». Όσον αφορά τον μισθό εννοείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα αμείβεται περισσότερο από τους ιδιωτικούς γραμματείς.

Πώς περιέγραψε ο Χάρι τους αυλικούς

Ενώ ο Γουίλιαμ και ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Χάρι δεν βλέπονται συχνά, φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη της μητέρας τους για τους «άντρες με τα γκρι», όπως αποκαλούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα τους αυλικούς.

Ο Χάρι έχει γράψει στα απομνημονέυματά του στο βιβλίο «Ρεζέρβα»: «Είχα περάσει τη ζωή μου ασχολούμενος με αυλικούς, πολλούς από αυτούς. Αλλά τώρα είχα να κάνω κυρίως με τρεις μόνο, όλοι τους μεσήλικες λευκοί άνδρες που είχαν καταφέρει να εδραιώσουν την εξουσία μέσα από μια σειρά τολμηρών μακιαβελικών ελιγμών. Είχαν κανονικά ονόματα. αλλά ταξινομούνται ευκολότερα σε ζωολογικές κατηγορίες. Η Μέλισσα, η Μύγα και η Σφήκα. Η Μέλισσα είχε ωοειδές πρόσωπο και χνουδωτό και έτεινε να γλιστράει γύρω της με μεγάλη ψυχραιμία και ισορροπία, σαν να ήταν μια ευλογία για όλα τα έμβια όντα. Η Μύγα πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας της δίπλα σε σ*** και, πράγματι, έλκεται από αυτά. Τα περιττώματα της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης και τα σκουληκιασμένα εντόσθια, τα λάτρευε, πάχυνε με αυτά, έτριβε τα χέρια της με ευχαρίστηση πάνω τους». Ο Χάρι είπε για τη Σφήκα: «Επειδή φαινόταν τόσο χορταριασμένος, τόσο μετριοπαθής, μπορεί να έμπαινες στον πειρασμό να αντιδράσεις, να επιμείνεις στην άποψή σου, και τότε ήταν που σε έβαζε στη λίστα του. Λίγο αργότερα, χωρίς προειδοποίηση, θα σου έδινε μια τέτοια μαχαιριά με το υπερμεγέθες κεντρί της που θα έκλαιγες από σύγχυση. Από πού στο διάολο ήρθε αυτό; Ένας εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον μου λέει: “Δεν σχολιάζουμε θέματα προσωπικού”».