Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε ότι έχει παλέψει δύο φορές τα τελευταία πέντε χρόνια με τον καρκίνο του μαστού.

Το supermodel των 90s ποζάρει στο νέο ψηφιακό εξώφυλλο του WSJ και στον φωτογραφικό φακό του Steven Meisel και αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2018.

«Τον βρήκαν στην ετήσια μαστογραφία μου» σημείωσε και ενημέρωσε πως επέλεξε να υποβληθεί σε μαστεκτομή. «Ο καρκίνος του μαστού δεν επρόκειτο να με σκοτώσει».

Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2022, η Εβαντζελίστα ένιωσε κάτι στο στήθος της και οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ο καρκίνος έχει επιστρέψει.

«Σκάψτε τρύπα στο στήθος μου» είπε στον ογκολόγο της μετά τη δεύτερη διάγνωση, υπογραμμίζοντας πως δεν την ενδιαφέρει η ομορφιά, αλλά να μην πεθάνει από τη νόσο. «Δεν θέλω να φαίνεται όμορφο. Θέλω να κάνεις ανασκαφές. Θέλω να δω μια τρύπα στο στήθος μου όταν τελειώσεις. Με καταλαβαίνεις; Δεν πρόκειται να πεθάνω από αυτό».

Πρόσφατα, ο ογκολόγος της την ενημέρωσε πως η πρόγνωσή της είναι «καλή», αλλά το μοντέλο παραδέχτηκε ότι δεν ενθουσιάστηκε με τα νέα και τον ρώτησε: «Γιατί δεν είναι τέλεια;» Τότε ο γιατρός τής εξήγησε πως από τη στιγμή που «έχει επανέλθει, υπάρχει μια πιθανότητα…».

Η ίδια αναγνώρισε πως το μέλλον είναι αβέβαιο και δήλωσε ευγνώμων για κάθε στιγμή της ζωής της. «Ξέρω ότι βρίσκομαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι σε εορταστική διάθεση» είπε. «Έχω ξεπεράσει κάποια φρικτά προβλήματα υγείας. Βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου είμαι τόσο χαρούμενη, γιορτάζοντας το βιβλίο μου, τη ζωή μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι ζωντανή. Ο,τιδήποτε έρχεται τώρα, είναι μπόνους».

Φίλος της, μιλώντας στο People, σημείωσε πως παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, η Λίντα Εβαντζελίστα έχει επανέλθει στον παλιό της εαυτό.

«Με τη δημοσίευση του βιβλίου της με τον Steven Meisel, το εξώφυλλο της Vogue του Σεπτεμβρίου και τώρα το WSJ. Magazine, η Λίντα έχει γιορτινή διάθεση» δήλωσε το εν λόγω άτομο. «Κατάφερε να ξεπεράσει μερικές δύσκολες και σκοτεινές στιγμές, οπότε το να είναι σε θέση να κοιτάξει την καριέρα της και όλα όσα έχει πετύχει είναι κάτι που θέλει να χαρεί».

Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη και ξεκαθάρισε πως μόλις τώρα αισθάνθηκε έτοιμη να μιλήσει για την περιπέτειά της. Χαρακτήρισε, δε, τον εαυτό της «επιζώσα σε αναμονή».

«Το κρατούσα μυστικό. Ελάχιστοι άνθρωποι το γνώριζαν. Και απλά δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να μοιράζονται τα πάντα» δήλωσε. «Σκέφτηκα,”θα το μοιραστώ αυτό μια μέρα, αλλά σε καμία περίπτωση όσο το περνάω”. Δεν θέλω η Daily Mail να περιμένει έξω από την πόρτα μου, όπως κάνουν κάθε φορά που συμβαίνει κάτι. “Η Λίντα εθεάθη για πρώτη φορά μετά το μπλα μπλα μπλα μπλα”».

Μέρος των εσόδων του βιβλίου της θα δοθεί στην έρευνα για τον καρκίνο.